În fiecare an, Luna parcurge un anumit traseu specific, care pe parcursul său dă naștere la mai multe faze ale corpului cresc, care pot fi vizibile și de pe Pământ. De departe, cele mai cunoscute faze ale Lunii de pe parcursul unui an sunt Luna Plină sau Luna Nouă.

Potrivit astrologilor, aceste faze ale lunii pot să aibă un impact semnificativ asupra mai multor nativi din zodiac.

Acum, pentru că ne aflăm la începutul ultimei luni a anului 2023, foarte multă lume vrea să afle cu exactitate când vom avea parte de Luna Plină și de Luna Nouă.

Cum se formează Luna Nouă și Luna Plină? Află când intră corpul ceresc în aceste faze

Luna Plină și Luna Nouă sunt considerate cele mai importante faze ale lunii.

Acestea ar avea un impact foarte mare asupra zodiilor, care pot fi influențate de poziția corpului ceresc pe cer. În perioada în care aceste faze sunt vizibile, dar și în zilele care preced aceste evenimente cosmice, este recomandat ca oamenii să fie mai atenți la emoțiile pe care le trăiesc, pentru a le putea alege mai bine și pentru a se putea exprima mai corect din punct de vedere emoțional.

Luna Plină este asociată de foarte multe ori cu bogăția, cu abundența și cu prosperitatea, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește alte capitole ale vieții.

Pe de altă parte, Luna Nouă  este asociată mai mult cu noile începuturi. Așa cum spune și numele acestui eveniment cosmic, atunci când satelitul natural al Pământului se află în faza de Lună Nouă, acesta favorizează din plin noile începuturi, creșterea pe plan emoțional, spiritual și chiar și în ceea ce privește cariera unei persoane.

Citește și: Lună Plină decembrie 2023. Cum vor fi zodiile afectate de acest aspect astronomic?

Pentru ca nativii să poată însă realiza acest lucru, oamenii ar trebui să se focuseze mai mult pe introspecție în perioada în care Luna Nouă este prezentă. Tot în această perioadă se spune că este mai ușor, și chiar recomandat, să se apeleze la curățarea spirituală și eliberarea energiilor negative.

În decembrie 2023, Luna va intra în faza de Lună Nouă la data de 11 decembrie. Astrul va intra în faza de Lună Plină 15 zile mai târziu, în a doua zi de Crăciun, la data de 26 decembrie. 

Toate fazele lunii: Calendar complet pentru decembrie 2023

  • 1 decembrie: Luna este în descreștere
  • 4 decembrie: Ultimul pătrar
  • 8 decembrie: Luna în descreștere
  • 11 decembrie: Luna Nouă
  • 15 decembrie: Luna este în creștere
  • 19 decembrie: Primul pătrar, care va putea fi observat începând cu această zi
  • 22 decembrie: Luna va fi din nou în creștere
  • 26 decembrie: Lună Plină
  • 30 decembrie: Luna în descreștere