Pe 30 noiembrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei în calendarul creștin ortodox, este ziua onomastică a peste 940 de mii de români, potrivit datelor publicate de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor.

Felicitări pe care să le trimiți celor care își serbează ziua de nume pe 30 noiembrie

  • „În această zi minunată, eu îți doresc să-ți trăiești viața astfel încât să nu-ți pară rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit. Ești un suflet minunat și mă bucur că am avut șansa să te cunosc! Din toată inima îți urez un sincer La mulți ani!”
  • „Astăzi iți urez La mulți ani! Astăzi iți doresc multe împliniri și-ți mulțumesc ca ești alături de mine!”
  • „La mulți ani frumoși și buni. Să-ți poarte noroc numele! Zâmbește și să ai parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să îți fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.”
  • „De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorințele. La mulţi ani!”
  • „Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”

Citește și: Minivacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023: Trei locuri din România unde poți petrece cele patru zile libere

  • „Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Andrei, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.”
  • „Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!”
  • „La mulți ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulți ani și sus paharul!”
  • „Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire/ Ți-am împletit un „La mulți ani!” aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!”
  • „La mulți ani, Andrei! Sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!”
  • „Un cer albastru fără nori/ În calea ta să fie/ Să ai în viață numai noroc și bucurie! La Mulți Ani!”

Rugăciune către Sfântul Apostol Andrei

„Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei 2023: „Cele mai frumoase flori și cele mai sincere urări pentru o zi minunată. La mulți ani cu veselie!”

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece cu vederea rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin!”

Sursă: doxologia.ro