Erin Patterson, o femeie de 48 de ani din Australia, este acuzată că și-a ucis foștii socri oferindu-le ciuperci otrăvitoare. Trei oameni au murit după ce au mâncat prânzul gătit de ea, în timp ce fostul soț a scăpat cu viață, doar pentru că a lipsit de la masă. Mai preocupată să își bage câinele în casă decât să le răspundă jurnaliștilor a fost Erin Patterson.

Citește și: Iasmina a fost găsită fără suflare! Criminalii i-au lăsat trupul într-o locuință părăsită, la o sută de metri de casa ei

Femeia acuzată că i-a ucis pe părinții fostului soț și pe sora acestuia a ajuns în atenția presei și a poliției din statul australian Victoria, după ce a fost singura care nu a pățit nimic la prânzul pe care ea l-a pregătit. Foștii ei socri, ambii în vârstă de 70 de ani, și cumnata, au murit, în timp ce cumnatul este internat în stare gravă.

Toți din aceeași cauză: au mâncat ciuperci otrăvitoare gătite de femeie. Principala suspectă a confirmat faptul că simptomele victimelor sunt asociate cu consumul de ciuperci Amanita phalloides, cele mai otrăvitoare ciuperci din lume, denumite în România "Buretele viperei".

Fostul soț al femeii a avut noroc că nu a venit la masa de prânz organizată în familie, în timp ce copiii cuplului au scăpat și ei pentru că au avut altceva în meniu.

Poliția a precizat că ancheta este în plină desfășurare, însă toate simptomele victimelor arată că acestea au consumat un soi mortal de ciuperci pregătit de femeia devenită acum principala suspectă de crimă.

Femeia voia să se împace cu fostul soț, însă familia nu era de acord: „Voiau să se asigure că ea este potrivită”

Erin Patterson își dorea să se împace cu fostul ei soț, Simon, care a scăpat ca prin minune de gătitul „otrăvitor” al soției sale.

Un prieten al lui Simon a declarat pentru Daily Mail că masa a avut loc în fostul lor cămin, în cadrul unei medieri bisericești.

Citește și: Un criminal a fost dat de gol chiar de către papagalul femeii pe care a ucis-o. Pasărea i-a condus pe polițiști la ucigaș într-un mod extrem de neobișnuit

„Au mers la casa ei pentru o mediere, să discute cu familia.

Simon trebuia să meargă acolo pentru prânz, dar s-a răzgândit în ultimul minut, altfel ar fi fost și el pe patul de moarte", a spus apropiatul familiei.

Familia ar fi urmat să decidă dacă Erin este potrivită pentru Simon. Sursa a mărturisit că Erin Patterson era „disperată” să se împace cu fostul soț.

„Oamenii care au murit, Gail, Don și cei din familia Wilkinson, sunt strâns implicați în biserică și voiau să se asigure că ea este potrivită pentru a relua o relație cu Simon...

practic încerca să se împace cu el și familia nu credea că acesta ar fi fost un pas bun", a mai adăugat prietenul lui Simon.