Vine și o primă veste bună după atâtea rundă de negocieri. La Ministerul Agriculturii s-a ajuns la un acord cu fermierii. 

„Iată că după zile de proteste și alte trei ore de negocieri luni, la Ministerul Agriculturii, asociațiile de fermieri și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, au agreat 13 dintre solicitările fermierilor printr-un proces verbal.

Printre acestea se numără plata de urgență a subvențiilor APIA, de asemenea compensarea pierderilor fermierilor afectați de importurile din Ucraina, apă gratuită în sistemul principal de irigații dar, atenție,

și credite cu dobândă subvenționată pentru fermieri. Știm că această discuție este un prim pas pentru oprirea protestelor, cel puțin în ceea ce îi privește pe fermieri.

Șefii asociațiilor le-au recomandat fermierilor din stradă să pună capăt protestului, acum că ministrul Agriculturii a promis că le va rezolva toate revendicările, însă nu știm ce se va întâmpla cu fermierii independenți care s-au alăturat protestului, fermierii care nu fac parte din nicio asociație, rămâne de văzut dacă aceștia vor rămâne și mâine în stradă, dar și zilele următoare cu tractoarele.

La polul opus, transportatorii au declarat vehement că vor continua protestul. Aceștia cer demisia ministrului Grindeanu. De asemenea, își doresc o discuție cu ministrul Finanțelor și așteaptă o întâlnire și cu ASF-ul pentru a-și striga toate nemulțumirile și pentru a își rezolva o parte, cel puțin, dintre revendicări.

Citește și: Furia fermierilor blochează Germania! Mai multe zone sunt blocate din cauza grevei

Așadar, cu siguranță, pentru moment protestele vor continua în stradă. Rămâne de văzut însă ce vor face fermierii, dacă o parte dintre ei se vor retrage sau nu”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.