Legea pensiilor, care a împărțit coaliția în două, este bătută în cuie. Pensiile vor fi majorate de două ori anul viitor: mai întâi vor crește în ianuarie, când vor fi indexate cu rata inflației, apoi în septembrie, la recalculare. Ministrul Muncii a explicat în exclusivitate pentru colegii de la Știrile Kanal D cum vor fi rezolvate inechitățile din sistemul de pensii, cu cât vor crește acestea după recalculare, și de unde va face rost Guvernul de bani.

„Nu avem o creștere medie a pensiilor. Avem pensii care vor crește cu 1- 2%, vom avea pensii care vor crește cu 80 -90% și vom avea pensii care în urma recalculării nu vor crește, dar este foarte important ca românii să știe că anul viitor nicio pensie nu va scădea. Este important ca românii să știe că  punctul de pensie în 2024 va crește și va avea o valoare de 2032 de lei.

Indemnizația minimă socială, cunoscută drept pensia minimă, care acum este de 1125 de lei, va crește la 1281 de lei.

Un român care a muncit timp de 35 de ani, contributivi, pe salariul minim pe economie și care acum se află în pensia minimă de 1125 de lei, după calculele noastre, după recalculare, cuantumul, valoarea netă pe care românul nostru o va primi, a pensiei, va fi undeva peste 1900 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de peste 80%.

Vom corecta inechitățile între femei și bărbați și nu în ultimul rând vom avea pentru cei care primesc indemnizația minimă socială, datorită noii formule, diferențe între aceștia. Pe de-o parte, să reușim să colectăm mai bine, pe de altă parte să avem o evaziune fiscală mai scăzută și nu în ultimul rând să fim foarte atenți pe ce dăm banii țării(n.red.

așa vor fi bani suficienți pentru pensii majorate)”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.