Ultimele declarații ale medicilor în legătură cu starea de sănătate a lui Florin Piersic. Ce bacterie i-a fost găsită maestrului la analize? Iată cum evoluează lucrurile!

Florin Piersic a început recuperarea medicală și kinetoterapia

Florin Piersic se află într-o stare bună de sănătate, conform informațiilor oferite de medicii de la Spitalul Foișor din Capitală. Potrivit acestora, maestrul poate să se ridice singur la marginea patului și să stea în picioare cu sprijin.

Evoluția stării sale de sănătate este lentă, dar favorabilă. Marele actor a început deja recuperarea medicală și ședințele de kinetoterapie.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 15.05.2024, de către echipa medicală, arată o evoluţie lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie si recuperare medicală”, a anunțat Spitalul Foișor, printr-un comunicat.

Conform directorului medical de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, progresele în recuperarea lui Florin Piersic vor permite o îmbunătățire treptată a

capacității acestuia de a merge fără sprijin.

Evoluția post-operatorie și controlul infecției sunt considerate favorabile, având în vedere vârsta și bolile cronice ale pacientului. De asemenea, Adrian Marinescu a mărturisit că este esențială supravegherea continuă pentru a asigura un rezultat pozitiv în tratamentul actorului.

Citește și: Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic? Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş a făcut ultimele declarații: „Vorbim de un pacient care este fragil”

„Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme.

Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit.

E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a

declarat Adrian Marinescu.

Ce bacterie a fost descoperită la analize

În cadrul analizelor efectuate s-a descoperit o bacterie inofensivă, și nume un stafilococ. Directorul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a spus că nu a fost vorba despre o infecție nosocomială cu un germene multirezistent și totul este sub control.

Citește și: VIDEO Scrisoarea lui Piersic, de pe patul de spital: „Sunt viu!”. În ce stare se află actorul?

„Nu este un germene multirezistent sau agresiv care să dea infecţia. Singura bacterie care a apărut în analize a fost acel stafilococ. Acesta nu numai că este cuminte şi nu pune problema de agresivitate, dar el îşi păstrează sensibilitatea la antibiotice. E important că nu e un germene multirezistent, nu e un germene de spital, nu vorbim de o infecţie nosocomială. Atunci antibioticele sunt mai mult decât acoperitoare astfel încât să nu fie nicio problemă legată de procesul infecţios.

Chiar şi aşa nu însemană că lucrurile se schimbă şi se rezolvă de la o zi la alta, este un proces care durează şi care ţine de toţi ceilalţi parametri. Practic, degeaba vii cu orice antibiotice, dacă ai de exemplu, o proteză infectată”, a mai spus directorul institutului.