Nimic nu stă în calea turneului african al cuplului prezidențial, nici măcar alertele emise de Ministerul de Externe Român pentru Zanzibar. Klaus Iohannis și prima doamnă și-au încheiat în ritm de dans vizita în Kenya și se pregătesc să aterizeze în paradisul din Tanzania. A treia zi din turneul african a început pe ritmuri de dans pentru cuplul prezidențial. Dacă președintele a refuzat elegant să se alăture grupului de dansatoare de la liceul de fete din Nairobi, prima doamnă și-a lăsat poșeta în grija sepepiștilor și a intrat în mijlocul grupului de fete.

Citește și: Klaus și Carmen Iohannis au făcut safari în Parcul Național Nairobi! Imagini inedite cu cuplul prezidențial

Cu ocazia vizitei, cuplul prezidențial a donat liceului 30 de laptopuri și rechizite. De cum a pus piciorul pe pământ african, prima doamnă a intrat în vizorul stiliștilor, care au criticat-o că nu a respectat protocolul și a ales să poarte o pereche de sandale la primirea oficială de pe aeroportul din Nairobi.

Nu a fost prea bine văzută nici aventura cuplului prezidențial în safariul din Nairobi.

Carmen Iohannis, comparată cu cu regina consoartă Camilla 

Criticii de modă au făcut o comparație întreținută aleasă de prima doamnă, cămașă albă accesorizată cu o curea și părul prins în coadă, și cea a soției Regelui Charles, Camilla, care a purtat rochie și trench în vizita din Parcul Național din Nairobi.

Și pentru că vizita în țările africane a familiei Iohannis este atât de urmărită, agențiile de turism au speculat momentul și au pregătit pachete în stil prezidențial. Un sejur pe urmele președintelui într-un safari de neuitat costă 1.500 de euro.

Următoarea destinație a cuplului prezidențial este Tanzania. Ironia sorții face ca tocmai în zilele în care șeful statului vizitează continentul african, Ministerul Afacerilor Externe Român să dea alerta de călătorie pentru Tanzania.

Nimic nu pare însă să stea în calea vizitei cuplului prezidențială din Zanzibar. În ciuda faptului că ministerul de externe avertizează că există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei, joi seară, Klaus Iohannis și prima doamnă ajung în capitala Dar es Salaam, unde vor fi întâmpinați de Ministrul de Externe tanzanian.