Aeroporturile se transformă în această perioadă în săli de așteptare, iar călătorii numără cu sutele minutele de întârziere și se roagă să nu audă anunțul legat de anularea cursei în ultimele ore. La Iași și în Cluj Napoca, mii de turiști au început vacanțele cu stângul.

Citește și: Panică la bordul unui avion. Aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni după o amenințare cu bombă

„Ferească Dumnezeu să ajungi în Aeroportul de la Iași. Nebunie curată! Stăm de trei, patru, cinci ore aici”, a mărturisit un călător nemulțumit. Opt zboruri au fost întârziate ieri la sosire și alte șase la plecare doar pe aeroportul din Iași, în plus o cursă de Istanbul a fost anulată. Cum terminalul e prea mic pentru nevoile reale, s-a ajuns la un veritabil haos. Problemele au continuat și astăzi.

„Sunt atâția oameni care nu au unde să stea. Vezi că sunt persoane cu copii, obosite, deci ar vrea un loc să stea și nu au și te gândești dacă te doare ceva și îi dau locul tău. Este jenant”, a mărturisit o femeie.

Zbor cu destinația Londra a adunat 95 de minute de întârziere. „Noi venim de la Chișinău, așa că la noi așteptarea e mai lungă și mai obositoare.

Suntem cu copii”. 

Călătorii sunt revoltați de anularea zborurilor 

De nervi de oțel au avut nevoie și sute de pasageri rămași blocați pe Aeroportul din Cluj. În total, șase curse au avut întârzieri în timp ce alte două au fost complet anulate. Zborul spre Londra a plecat cu șase ore întârziere, în timp ce cursa spre Bergamo, care trebuia să aibă loc marți a fost reprogramată pentru astăzi după amiază și zborul de la Cluj spre Napoli a fost reprogramat, iar apoi anulat.

Totul spre disperarea pasagerilor. „Sunt oameni cu copii. Sunt oameni bolnavi aici. E strigător la cer”

Acest cuplu din Maramureș urma să își viziteze copiii din străinătate. Haosul creat de operatorii de zbor le-a stricat însă vacanță. O companie privată a trimis un reprezentant tocmai de la București pentru a veni în ajutorul pasagerilor. „ Dacă sunt întârzieri mai mari de cinci ore, pasagerii au opțiunea fie să programeze pentru altă dată disponibilă sau să și ceară banii înapoi de la companiile aeriene”.

Se anunță o vară plină de întârzieri. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că din cauza unei greve anunțate de personalul din aeroportul Gatwick din Londra sunt așteptate perturbări pentru toate cursele aeriene spre această destinație. Greva ar urma să se încheie pe 8 august. Ce înseamnă aceste cifre? Flota companiilor aeriene este folosită la maximum, așa că orice avion defect este greu de înlocuit. Zborurile întârziate cu cel puțin trei ore sau anulate le oferă dreptul călătorilor să solicite despăgubiri de până la 600 sute de euro.