În timp ce în România și alte țări din Europa este caniculă, este iarnă în toată regula în Argentina. Ninsorile au adus un strat gros de zăpadă și au perturbat traficul în mai multe zone din țară. Ninsorile puternice căzute în ultimele două zile îi pun la grea încercare pe argentinieni.

Citește și: Două zile de foc în România! Care sunt județele aflate sub cod roșu de caniculă: „Posibil izolat să înregistrăm și 42 de grade”

Cea mai afectată este zona Patagoniei, aici furtuna de zăpadă a venit și cu temperaturi scăzute, chiar sub zero grade. Circulația a fost restricționată pe unele șosele din cauza înghețului și a vizibilității slabe. S-a putut circula doar cu „snow mobilele”. Dacă în emisfera sudică vara a fost înlocuită de iarnă, Europa se topește sub „cupola de caniculă”.

Europa continuă să fie afectată de valurile de căldură 

Valul de căldură extremă, supranumit „Charon”, a adus temperaturi record de 42 de grade în Catalonia Mayor, ca și în Costa del sol, 44 de grade în Indula Sardinia și 47 de grade în Roma. Și Franța trece prin maxime termice record de peste 40 de grade.

Valul de căldura Charon a adus temperaturi caniculare, vreme sufocantă, cu care oamenii fac față din ce în ce mai greu.

Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că există un risc major de atacuri de cord în emisfera nordică din cauza valurilor de căldură. 

Și Spania se topește sub valul excepțional de căldură. Tot marți, 18 iulie, au fost înregistrate în nordul Spaniei, în Pantà de Darnius - Boadella, 45°C. În Franța au fost înregistrate 12 recorduri de căldură, printre care și în munții Pirinei, unde a fost atinsă valoare de 40°C la 700m altitudine.

Căldură mare este și în insulele din Mediterană, precum Mallorca, Ibiza, Sardinia și Corsica, unde turiștii trebuie să se aștepte și în următoarele zile la temperaturi foarte ridicate, potrivit Meteoradar.ro.