Zicala „nu am bani nici să trec strada” este mai adevărată ca niciodată de sărbători. În luna decembrie tarifele de pe aplicațiile de ride sharing explodează. Oamenii plătesc acum chiar și dublu pentru o cursă, nu mai vorbim despre drumurile până la aeroport, care depășesc 200 de lei.
Tarifele aplicațiilor de ride sharing au crescut în luna decembrie
Dacă nu ai carnet și ești pe grabă în luna decembrie te poți considera ghinionist. Aplicațiile de ride sharing pare că au de sărbători o taxă pe aglomerație. Cursele pe care în mod normal plăteam 15 lei, acum costă dublu: „S-au cam scumpit. Adică din Colentina până la Gara de Nord am dat 70 de lei.”
Cu banii de pe o cursă cu șofer oamenii s-ar putea plimba toată ziua cu transportul în comun: „De asta am folosit STB-ul, că mi s-a părut puțin cam scump.
Dacă până acum oamenii plăteau mai mult pe ride sharing la orele de vârf, în decembrie cursele sunt scumpe întreaga zi.
„Este ora unu și jumătate, putem spune că a trecut de mult timp ora de vârf.
Conform datelor unei aplicații, cei mai mulți români iau curse spre gări sau aeroport.
„Mi se pare că mult, dar înțeleg pentru că e distanța foarte mare și depinde și de trafic”, „Mi s-a părut puțin scump. A fost 52 de lei”, spune un bucureștean.
Țara noastră se află pe al doilea loc la nivel european în ceea ce privește ride sharing-ul. Un singur român a folosit de 2300 de ori aplicația și a parcurs într-un an peste 20 de mii de kilometri. Și aplicațiile prin care se livrează mâncarea își taxează mai mult clienții.
„Livrarea costă cât jumătate din comandă”, „La transport foarte mult, taxă de vreme rea, chestii de genul”, „Nu am nicio problemă, nu mi se par prețurile mari, pentru că până la urmă sunt și costurile. Toată lumea până la urmă își face un preț și trebuie să iasă și cu profit”, mai spun oamenii.
Prețul transportului este format din mai mulți factori: vreme, comandă minimă și un cost care variază în funcție de distanță.