Incendiu violent în Craiova! Un incendiu violent a izbucnit în dimineața zilei de joi, 7 septembrie, într-un cartier din Craiova. În primă fază, la fața locului s-au deplasat de urgență cinci autospeciale echipate cu apă și spumă, precum și mai multe ambulanțe.

Din fericire, zeci de persoane au reușit să iasă la timp din clădirile cuprinse de flăcări. Două persoane, care s-au speriat de fumul gros care ieșea de la mansarda imobilelor, au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un bărbat a ajuns și el la spital cu arsuri la nivelul mâinilor.

Incendiu violent în Craiova! Jandarmii au venit în cartier pentru a calma spiritele

Inițial, flăcările au izbucnit la mansarda unui bloc și, la scurt timp, s-au extins la clădirea învecinată. La fața locului au venit 30 de pompieri, care însă s-au lovit de o situație extrem de tensionată. Locatarii au smuls furtunurile din mâinile salvatorilor.

Mai mult decât atât, locatarii i-ar fi agresat pe pompierii care au venit să stingă flăcările și un bărbat l-a pălmuit pe purtătorul de cuvânt ISU. În urma altercației, în fața imobilelor cuprinse de flăcări au venit și polițiștii, dar și jandarmii.

Oamenii ar fi nemulțumiți pentru că, spun ei, pompierii au intervenit târziu. De asemenea, localnicii spun că hidranții din zonă nu au putut fi folosiți pentru că nu erau funcționali.

După câteva zeci de minute, flăcările s-au extins în total la trei imobile. În urma primelor verificări s-a constatat că cel puțin 20 de apartamente sunt avariate. Oamenii care au rămas pe străzi nu știu unde să se ducă. Aceștia spun că, chiar dacă aveau locuințele asigurate, se tem că procesul de despăgubire va fi unul destul de lung.

Pentru că focul este greu de stins, pompierii au cerut ajutorul salvatorilor din Segarcea și Filiași.