Furtunile de violență ieșită din comun din Grecia, Bulgaria și Turcia au luat până acum nouă vieți. Au căzut 800 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore, iar echipele de salvare duc o luptă fără încetare cu apele care au cotropit case străzi și hoteluri pline cu turiști. Avertizarea cod roșu de vreme severă a fost prelungită până joi, timp în care mii de turiști, inclusiv români, nu pot pleca de pe insulele unde se află.
Citește și: Scene apocaliptice în Grecia! Au început evacuările din cauza incendiilor
Scenele filmate sunt impresionante, în care abia se mai zărește o mașină scufundată cu totul în fluviul de mâl. În Volos, după ce a plouat în douăzeci și patru de ore cât pentru întreaga toamnă, au început dificilele operațiuni de salvare.
Inundațiile apocaliptice au apărut și în Bulgaria
Furtuna de pe mare a blocat pe un feribot un grup de români între Skiathos și Volos. În Pelion, viitura a avut atâta putere încât a smuls asfaltul de pe șosea și a creat în loc un râu. Majoritatea regiunilor din Grecia sunt sub codul roșu adus de furtuna Daniel. Românii care se află sau vor să meargă acolo trebuie să știe că Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie. Cel puțin doi oameni au murit, iar inundațiile apocaliptice au ucis doi oameni și în Bulgaria, iar alte trei persoane sunt și acum de negăsit, înghițite de torente. Râurile s-au revărsat după ploile torențiale și au rupt podurile la Țarevo, orașul cel mai lovit de furtună, aflat pe litoralul Mării Negre, în provincia Burgas.
Furtuni violente au lovit cu putere și Turcia, unde ploile diluviene au transformat străzile în adevărate râuri. Două persoane au fost găsite moarte, iar alte patru sunt date dispărute în urma unei viituri care a măturat un camping din provincia Kirklareli, în apropiere de granița cu Bulgaria. Mai mulți oameni au fost salvați după ce au rămas blocați în interiorul unei biblioteci. Echipele au lucrat non stop în apă până la brâu, iar unele stații de metrou au fost închise de teama inundațiilor. Oamenii au fost îndemnați de autorități să rămână acasă până la trecerea potopului.