Fugarul Cătălin Cherecheș va fi așteptat de familiile la întoarcerea în țară. El va fi extrădat săptămâna viitoare, urmând să își ispășească pedeapsa cu închisoare într-un penitenciar din România. Între timp, socrii acestuia speră să scape de acuzațiile de dare de mită.

Citește și: Cătălin Cherecheș se întoarce forțat în România. Autoritățile germane îl vor extrăda pe fostul primar

Încrezător și cu zâmbetul pe buze, așa s-a prezentat joi, 14 martie, în fața judecătorilor socrul lui Cătălin Cherecheș.

La tribunalul din Mureș a început procesul în care el, împreună cu soția, sunt acuzați de dare de mită, după ce au încercat să ofere șpăgi de 50.000 și o 100.000 de euro mamei unei judecătoare în schimbul unei pedepse mai blânde pentru ginerele lor.

Cei doi sunt cercetați sub control judiciar, iar joi au venit în fața instanței, susținuți de fiica lor, soția lui Cherecheș. Ședința nu a avut însă un deznodământ.

Procesul a fost amânat.

„Cred că lucrurile vor decurge așa cum trebuie să decurgă, într-un proces corect”, a declarat Vasile Costea, avocat.

Cătălin Cherecheș va ajunge în România 

Un nou termen de judecată a fost acordat pentru finalul lunii, până atunci va ajunge și Cătălin Cherecheș în România, extrădat de autoritățile bavareze.

Momentul reîntâlnirii dintre Cherecheș și familia nu este departe. Transferul primarului fugar va fi efectuat până la data de 22 martie.

„Mi s-a comunicat oficial de către justiția din Germania faptul că va fi predat un alt fugar cu nume sonor și anume Cătălin Cherecheș. Instanța din München a decis predarea lui în România, ca urmare a demersurilor făcută de statul român”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

După ce ajunge în România, Cătălin Cherecheș își va ispăși pedeapsa de cinci ani de închisoare, la care a fost condamnat definitiv anul trecut pentru luare de mită. Fostul primar a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței, însă a fost prins la finalul lunii noiembrie, în gara din Augsburg.