Polițiștii urmează să îl mute pe Cătălin Cherecheș într-una dintre cele mai mari închisori de maximă securitate din Germania. Se numește Stadelheim și este în München, iar aici a fost închis în trecut chiar Adolf Hitler. În tot acest timp, în țară, anchetatorii încă încearcă să afle cine se face vinovat de fuga peste hotare a primarului condamnat. Mai multe percheziții au avut loc în Baia Mare. Are toate informațiile despre acest caz reporterul Claudia Constandiș.

Citește și: Detaliul are l-a dat de gol pe Cătălin Cherecheș! „Primarul fugar” avea un plan bine pus la punct

„Astăzi (n. red. 30 noiembrie) a avut loc prima înfățișare a lui Cătălin Cherecheș în fața instanței din Germania. Aceasta i-a declarat judecătorului că nu dorește să fie extrădat în țara noastră, astfel se exclude posibilitatea unei extrădări rapide, care ar fi fost realizate cu acordul inculpatului și urmează a fi demarat un proces de extrădare.

Potrivit procurorului din München, acest proces de extrădare nu ar trebui să dureze mai mult de 60 de zile, dacă toate procedurile vor merge ca la carte. Zilele următoare, fostul edil ar urma să fie transferat într-un penitenciar de maximă securitate din München, acolo unde în trecut a fost încarcerat chiar Adolf Hitler.

Între timp, în țara noastră au avut loc cinci percheziții domiciliare în Baia Mare.

Au descins polițiștii în primăria din Baia Mare, dar și la domiciliu fostului edil. A fost vizitată și casa taximetristului care l-a dus pe Cătălin Cherecheș din România în Ungaria. De asemenea, au vizitat anchetatorii și un afacerist cunoscut din Baia Mare, pe numele său Ilie Ureche. Acesta a câștigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu primăria din Baia Mare și a realizat lucrări de sute de mii de euro.
Acesta ar fi, potrivit anchetatorilor, un apropiat al lui Cătălin Cherecheș. Acum, oamenii legii încearcă să descopere cine l-a ajutat pe fostul edil să fugă din țara noastră și cine trebuie să răspundă penal pentru acest lucru”
, a declarat reporterul NEWSTIME.