Localitatea din România unde într-un singur an s-au născut peste 300 de copii. În ultimii ani, natalitatea din România este într-o continuă scădere. Iată însă că există o localitate din țara noastră în care în aproape fiecare zi din an a venit pe lume un nou copil.

Localitatea din România unde într-un singur an s-au născut peste 300 de copii. Aceasta este comuna cu cea mai ridicată natalitate din Vrancea

Comuna care a uimit până și administrația locală este Slobozia Bradului din județul Vrancea. În ultimul an, localitatea a înregistrat mai multe nașteri decât municipiul Focșani, care se află în același județ și care are o populație de 8 ori mai mare.

Potrivit statisticilor neobișnuite obținute în urma recensământului, comuna Slobozia Bradului în topul natalității din județul Vrancea, inclusiv spre uimirea administrației locale.

Citește și: Lora, confesiuni inedite la „Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat”, matinalul de la Radio Impuls și Kanal D2: „Nu mi-am pierdut entuziasmul și curiozitatea”

„La nivelul judeţului Vrancea, creşteri demografice se înregistrează în special în două comune, unde populaţia este de etnie romă. Este vorba de Slobozia Bradului, cu aproape 9.000 de persoane şi Homocea, cu 7.300 de persoane. Acest lucru se datorează creşterii demografice şi nu migraţiei. Avem mai multe naşteri decât decese. Ca şi curiozitate, la Slobozia Bradului au fost peste 300 de naşteri pe an, pe când la Focşani au fost sub 300 de nașteri, la o populaţie de aproape opt ori mai mare”,

a declarat şeful Direcţiei Judeţeană de Statistică Vrancea, Vasile Apostu Croitoru, notează spynews.ro.

Natalitatea din județul Vrancea, în scădere în special în orașe

Șeful Direcției Județene de Statistică Vrancea a precizat faptul că recensământul a scos la suprafață faptul că există o scădere a populației în județul Vrancea. Acest lucru este înregistrat în special în orașele din județ.

Citește și: „A făcut băiatul colici” Cum se descurcă Theo Rose în primele săptămâni după naștere. Sasha Ioan i-a dat bătăi de cap mamei sale

„În Vrancea, recensământul arată faptul că trendul populaţiei este uşor descendent, mai accentuat în zonele urbane. De exemplu, populaţia municipiului Focşani a scăzut foarte mult. Comparativ cu ultimul recensământ, când populaţia era de circa 100.000,

acum populaţia este de circa 66.700 de persoane. Acest lucru se datorează şi migraţiei populaţiei din oraş în comunele limitrofe, unde se constată o creştere semnificativă a rezidenţilor”, a adăugat Apostu Croitoru.