Luna Plină este un eveniment astronomic care are loc în anumite perioade ale anului și despre care se crede că are o încărcătură energetică extrem de puternică. Luna Plină se formează atunci când Luna se află într-o poziție de 180 de grade față de Soare. În momentul în care se află în acest unghi, astrul este vizibil în totalitate, având tot discul lunar iluminat. Fenomenul de Lună Plină are loc la șapte zile după ce se formează Primul Pătrat.

În luna martie a anului curent, Luna Plină are loc pe data de 25 și cade într-o zi de luni.

Calendarul fazelor lunii în martie 2024

Fazele Lunii se referă la porțiunea luminată a corpului ceresc, așa cum este văzută de un observator de pe Pământ. Zona luminoasă a Lunii se modifică ciclic, la o anumită perioadă, în funcție de mișcarea Lunii în jurul Pământului, în conformitate cu pozițiile relative ale Pământului, Lunii și a Soarelui (singura sursă de lumină).

Există mai multe faze ale lunii, iar acestea sunt Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină și Ultimul Pătrar. Specialiștii au descoperit că Fazele Lunii, adică ciclul complet pe care îl parcurge aceasta, se repetă la un interval de 29,5 zile și este cunoscut sub denumirea de perioadă sinodică sau lunație.

Primul eveniment care are în centrul Luna în martie 2024 este Ultimul Pătrar, care a avut loc pe 3 martie.

Al doilea eveniment din luna martie 2024 care are în centru Luna este faza de Lună Nouă, care a avut loc pe data de 10 martie 2024. În cadrul acestei faze, Luna se află între Pământ și Soare iar partea nevăzută a corpului ceresc este cea iluminată.

Acest eveniment este urmat de Primul Pătrar, care are loc pe 17 martie 2024.

În acel moment, Luna se află la o distanță de 90 de grade față de Soare iar de pe Pământ se vede doar jumătate din discul lunar iluminat, mai exact jumătatea din dreapta. Luna ajunge în această poziție la șapte zile după Luna Nouă. Spre finalul primei luni de primăvară, pe 25 martie 2024, are loc Luna Plină.  

Zodiile ghinioniste ale lunii martie 2024

Luna martie  aduce provocări importante pentru trei dintre nativi, care vor avea parte de un început de primăvară dificil. Această perioadă îi poate determina pe unii dintre acești nativi să analizeze fiecare aspect al vieții, în căutarea unei schimbări care să îi împlinească.

Leu

Anxietatea este prezentă în viața Leilor în luna martie. Chiar dacă sunt cunoscuți drept persoane încrezătoare, începutul primăverii nu îi avantajează deloc.

Luna martie le aduce acestor nativi lecții importante de viață, din care pot învăța multe lucruri pentru lunile și chiar anii care urmează. La început de primăvară, leii se pot confrunta cu o încredere scăzută în propria persoană. Acești nativi sunt nemulțumiți de aspectul lor fizic, iar frustrarea se poate aduna în inima lor.

Pentru a nu claca și nu a-și vărsa furia pe cei din jur, Leii trebuie să fie foarte atenți la ceea ce le spune intuiția, pentru a putea astfel să găsească un mod de a crește și a se dezvolta emoțional.

Balanță

Balanțele par să fie afectate de către propriul stil de viață, care tinde să se concentreze din ce în ce mai mult doar în jurul situației materiale, indiferent dacă aceasta este una precară sau, din contră, una foarte bună. Se pare că Balanțele trebuie să mai învețe anumite lecții karmice și să depășească provocările pe care destinul le scoate în cale pentru a ajunge la liman.

Balanțele trebuie să fie foarte atente la deciziile pe care le iau în această perioadă, pentru că riscă să rămână exact fără banii pentru care au muncit și care, pentru o parte dintre nativi, s-au transformat în întregul lor univers.

Vărsător

Vărsătorii își doresc foarte mult să se reinventeze, să devină o versiune mai bună a lor, însă acest lucru se pare că nu se va întâmpla la început de primăvară. Chiar dacă sunt foarte independenți, vărsătorii încep să simtă lipsa dragostei și poate chiar a unei relații amoroase. Pe plan sentimental, lucrurile nu stau foarte bine pentru acești nativi, care sunt nevoiți să treacă prin multe experiențe neplăcute înainte să-și găsească sufletul pereche, notează astrology.com.