Luna este o sferă care călătorește o dată în jurul Pământului la fiecare 27,3 zile. De asemenea, este nevoie de aproximativ 27 de zile pentru ca Luna să se rotească pe axa sa. Fazele Lunii au legătură cu formele diferite în care apare Luna văzută și poziția sa în raport cu Pământul și Soarele. Există patru faze principale: Luna Nouă, Primul Pătrat (Primul sfert), Lună plină, Ultimul pătrat (al doilea trimestru).

O Lună Plină este văzută atunci când Pământul se află între Soare și Lună, făcând vizibilă întreaga față a Lunii. Este unul dintre cele mai energice momente ale lunii, motiv pentru care are un impact asupra zodiilor. În continuarea articolului urmează să aflați cum vă afectează Luna Plină în funcție semnul vostru astral!

Când are loc Luna Plină în februarie 2024?

Lunile Pline evocă nu doar conexiunea noastră cerească, ci și ne leagă de ritmurile Pământului. Indiferent dacă sunteți un pasionat observator de stele sau un admirator ocazional al cerului nocturn, lunile pline ne atrag invariabil atenția.

În februarie 2024, Luna Plină pică pe data de 24 februarie 2024, la ora 14:30. Este Luna Plină în Fecioară. Luna plină are loc atunci când Luna se află la 180° de Soare, potrivit astro-urseanu.ro. Luna plină a lunii februarie este cunoscută și sub denumirea de Luna Zăpezii, conform tradiției.

Citește și: Fazele lunii februarie 2024: Vom avea prima Superlună a anului! Iată când pică fenomenul astronomic

Luna plină din Fecioară pe 24 februarie 2024 va prezenta un pătrat Venus-Jupiter tensionat, care scoate la suprafață cerințe emoționale. Indiferent de relațiile pe care le-ați menținut din obligație sau vinovăție, multe dintre ele urmează să se destrame. Cu șase luni înainte de această lunație a existat Luna Nouă a Fecioarei, iar intențiile, gândurile și acțiunile tale din acel moment sunt oarecum legate de ceea ce vei vedea reflectat

în această fază a vieții tale. Pe de o parte, un ciclu se termină, dar începe altul.

Care sunt zodiile influențate de Luna Plină din februarie 2024?

Semnele care beneficiază cel mai mult de Luna Plină de pe 24 februarie din Fecioară sunt Taur, Capricorn, Rac și Scorpion. Dacă aveți planete în harta natală aproape de 5 grade și în oricare dintre aceste semne, acestea vor primi o influență armonică de această Lună Plină.

Dacă aveți planete în apropierea gradului 5 de Fecioară sau Pești, acestea vor primi cea mai puternică influență de la lunație. De exemplu, dacă aveți Venus natal la 5 grade de Fecioară, o situație foarte importantă în viața sau relațiile tale emoționale poate apărea în perioada lunației.

Există și semne care sunt influențate în mod negativ de această Lună Plină, iar zodiile respective sunt Gemenii și Săgetătorii.

Dacă aveți vreo planetă, punct sau casă în harta natală în apropierea celor 5 grade și într-una dintre aceste semne, aceasta va primi influență nearmonică. De exemplu, dacă ai pe Mercur la 5 grade de Gemeni în casa a 11-a, pot exista probleme de comunicare (Mercur) în relațiile tale sociale sau de prietenie (casa a 11-a), pe care ar trebui să le eviți, relatează astrocalendario.com.