Mihai Onila a devenit pentru prima dată cunoscut publicului larg din România în perioada în care a făcut parte din trupa AXXA, care s-a destrămat în 2004. Cu câteva luni în urmă, acesta a făcut furori în mediul online după ce a dezvăluit că nu a mâncat nimic timp de 40 de zile.

În perioada în care a trăit doar cu apă, acesta a fost susținut de către soția sa, care a renunțat la rândul ei la orice formă de zahăr.

Chiar și așa, provocarea nu a fost deloc ușoară.

Mihai Ghiță: Când te-ai apucat, aș vrea să știu dacă te-ai pregătit. Te-ai interesat câte zile poate supraviețui corpul uman fără apă?

Mihai Onila: Nu, nu aveam de ce, aveam exemplu deja. Iisus Hristos ținuse 40 de zile. Într-adevăr, recunosc în fața ta și a tuturor românilor că eu îl cunosc pe Iisus de pe cruce, adică știu cum arată Iisus, foarte slab și foarte slăbit, nu se vedeau decât

coastele.(...) Acum am mai pus 5 kilograme. În 40 de zile am pierdut foarte multă masă musculară. Știam că se va întâmpla asta, știam că pot să rezist, și discuția cu soția mea, cu Laura, spunându-i despre visul meu, ea a zis: dă-mi voie să mă pregătesc și a renunțat la zahăr de dinainte să încep postul, ca să poată face față atunci când eu am momente de slăbiciune, ea să fie puternică și să mă susțină.

Citește și: Carmen, soția lui Vali Vijelie, primele declarații după l-a văzut cu o altă femeie! Nu a mai rezistat și a pus punct: „Fiecare își vede de viața lui”

Mihai Onila a mărturisit că a reușit să reziste 40 de zile doar cu apă. Singurul lichid diferit pe care l-a consumat în această perioadă a fost ceaiul de plante, la care a apelat de câteva ori, atunci când se simțea mai slăbit. 

Mihai Ghiță: Pe tot parcursul acestui post cu apă te-a verificat un doctor? Măcar la jumătate?

Mihai Onila: Nu pentru că, chiar dacă am ieșit din casă, am condus, totul a fost normal, faptul că nu mâncam nu era o problemă. Energia nu era 100%, dar 85-90% aveam energie. În ultima săptămână, într-adevăr a scăzut pe la 75% capacitatea mea de a mă mișca foarte repede, de a răspunde foarte repede.(...)

A fost apă cu PH7, pentru că am acasă și apă cu PH9.5, dar nu suport atât de bine apa aia. PH 7 mi-a făcut foarte bine. În 2 zile m-am simțit agitat și am rugat-o pe Laura să îmi facă o cană de ceai din 5  ceaiuri.