Este din nou alertă de mine marine în țara noastră, în preajma începerii sezonului turistic. De data aceasta, autoritățile din Tulcea au fost sesizate prin mai multe apeluri la 112. 

Mina i-a speriat pe localnici, care au dat alarma

„Mai mulți navigatori au semnalat prezența unui obiect care semăna cu o mină marină pe brațul Chilia Veche, la kilometrul fluvial o sută treisprezece.

Localnicii au filmat sfera care putea în apă iar pompierii și polițiștii de frontieră au identificat zona și au alertat scafandri militari. Pe 7 martie, un alt obiect asemănător a fost filmat de pescari în Marea Neagră, în apropiere de Costinești. Atunci, în ciuda căutărilor atât de pe mare cât și din aer, obiectul nu a mai fost găsit.

Iar anul trecut, tot în Costinești, o explozie produsă în zona digului ar avea la bază tot o astfel de mină marină, cred specialiștii.

Atunci, incidentul s-a petrecut în plin sezon turistic și doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

În urmă cu puțin timp, scafandrii militari au stabilit că mina descoperită la Tulcea provine din Primul Război Mondial și nu avea încărcătură explozivă”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.