11 români au fost diagnosticați cu malarie după ce au călătorit în zonele tropicale, iar unul dintre ei se află acum în stare gravă la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă și le recomandă celor care vor să călătorească în zonele cu risc să discute mai întâi cu medicii. 

„În ultimele trei luni, în România au fost înregistrate 11 cazuri de infectare cu malarie, 4 în lunile noiembrie și decembrie iar 3 în luna ianuarie.

Dintre acestea, patru cazuri sunt severe iar un pacient a ajuns internat la terapie intensivă. Vorbim aici despre persoane care au călătorit recent în Zanzibar.

În acest sens, Ministerul Sănătății atenționează românii care vor să călătorească în țările tropicale să discute mai întâi cu medicii pentru a-și lua toate măsurile de prevenție.

Citește și: Veste cutremurătoare, după ce trei români au murit din cauza West Nile! Țânțarii au devenit rezistenți la insecticide

Malaria este o boală infecțioasă care se transmite prin mușcătura de țânțar, însă aceasta poate fi prevenită prin medicamente antimalarice, dar și prin protecție împotriva mușcăturilor de țânțar. Semnele specifice acestei boli sunt transpirațiile abundente, tusea, vărsăturile, durerile de cap, dar și febra mare. Deocamdată acestea au fost informațiile”, a transmis Alexandra Cosman, reporter Kanal D.