Nici cei care au ales trenul nu au scăpat mai ușor de aglomerație! Pe lângă cea din vagoane, călătorii au ajuns chiar și cu nouăzeci de minute mai târziu decât ar fi trebuit.

„Mare mizerie și bătaie de joc, nici nu mai lasă copiii să mai vină cu trenul. Am pierdut legătura spre Buzău, am pierdut trenul”, spun românii. 

Aglomerația din trenuri i-a scos din minți pe călători 

Călătorii sunt sătui de scuzele CFR, mai ales că vacanța lor de Paște a fost stricată de problemele veșnice ale companiei. 90 de minute a avut întârziere trenul care venea de la Craiova: „Ne-am săturat cât am stat în tren”, „De acum mergem cu microbuzul.” Drumul spre Capitală a fost unul plin de peripeții, spun oamenii.

Vacanța care ar fi trebuit să-i relaxeze s-a terminat cu nervi și haos: „S-a stricat locomotiva la doi kilometri de aici. Nu ne-a anunțat nimeni nimic, am stat două ore în tren. Ne-a întors înapoi în gară și nimeni nu s-a interesat de noi.” CFR a suplimentat trenurile care mergeau la munte și la mare, dar se pare că nu a fost suficient. Vagoanele au fost arhipline iar mulți au avut loc doar în picioare.

„3 vagoane... de sărbători trebuie să suplimentezi vagoanele, ce înseamnă asta?! Super aglomerat”, „Am muncit și în prima zi de Paște și noaptea de Înviere am lucrat. Din ce am văzut, a fost destul de aglomerat și din Brașov și apoi pe parcurs au tot urcat”, se mai plâng călătorii.

Printre românii care s-au întors acasă după vacanța de Paște am dat și peste câțiva străini care s-au bucurat de țara noastră în ultimele săptămâni, dar și ei au fost loviți

de crunta realitate a călătoriei cu trenurile din România. Anul trecut trenurile CFR au avut întârzieri cumulate de opt ani.