Este deja de notorietate că cei care își doresc un sejur tradițional aleg Maramureșul, însă gazele duc conceptul de vacanță ca la bunici la cu totul alt nivel. Mai nou turiștii pot închiria costume populare pentru slujba de Înviere. În plus, fotografiile devin cu adevărat speciale în ținuta maramureșeană.

„Am început cu curățenia generală, în toată casa. Pregătim camerele și îi așteptăm cu mult drag”,

spune una dintre gazde.

Un sejur de 5 zile costă 1500 de lei de persoană 

Într-o pensiune din Breb, județul Maramureș,  turiștii se pot caza pentru o minivacanță de cinci zile.

„Pachetul costă între 300-400 de lei pe zi de persoană, cu masă festivă de Paște, cu plimbat cu căruța, mers la biserică, costume tradiționale pot să îmbrace, să facă poză, să meargă la biserică”,

mai spune femeia. 

Gazda a pregătit deja mai multe costume pentru vizitatori. Rămânem în localitatea care oferă și alte oportunități pentru fotografii de neuitat, prin peisajele uimitoare. Locul e înțesat de pensiuni iar pregătirile sunt în toi: „Ne pregătim de vacanță. Turiștii urmează să sosească săptămâna viitoare. Momentan pregătim camerele, facem curățenie și după aia începem să facem preparatele tradiționale.”

Un sejur de cinci zile costă aproximativ 1500 de lei de persoană. În acești bani intră și bunătățile tradiționale pregătite de gazde.