Un cocktail de substanțe interzise i-a fost fatal unui tânăr de doar 17 ani din Maramureș. Băiatul a fost găsit fără suflare în locuință de către mama lui, care i-a alertat imediat pe vecini. Polițiștii au deschis o anchetă, iar din primele cercetări se pare că tânărul ar fi consumat o substanță asemănătoare otrăvii pentru șobolani. Alarma a fost dată miercuri, atunci când o femeie a descoperit că fiul ei în vârstă de 17 ani leșinase în casă.

Speriată, mama a mers la niște vecini, iar oamenii au sărit imediat în ajutor, au însoțit-o înapoi la locuință să verifice starea băiatului, însă nu mai avea puls. Au sunat de urgență la 112 și în scurt timp și-au făcut apariția echipajele de salvare și polițiștii. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.

Citește și: Un tânăr din Cluj, prins cu stupefiante la examenul auto! În loc de permis, individul s-a ales cu dosar penal

„Polițiștii au identificat corpul neînsuflețit al unui tânăr de 17 ani din comună. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației în vederea efectuări necropsiei”, a declarat Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara. Din primele rezultate se pare că tânărul ar fi murit din cauza unei supradoze de substanțe interzise, care avea în compoziție și otravă pentru șobolani.

Vecinii spun că tânărul de 17 ani nu avea o viață ușoară 

Băiatul nu ar fi dus o viață deloc ușoară, povestesc vecinii, și a căzut în patima alcoolului și a stupefiantelor. Oamenii povestesc că ar fi ajuns de mai multe ori la dezalcoolizare, chiar dacă avea o vârstă fragedă. A fost crescut doar de către mamă, care este bolnavă și nu ar fi putut să se ocupe de el.

Vecinii l-ar fi împins de la spate să meargă la școală, iar acum era elev în clasa a opta, după ce a rămas repetent de mai multe ori.

„A fost un băiat harnic, păcat de el, că e tânăr. Chiar vorbesc cu doamna că mă doare sufletul. N-a ascultat, dar a ăsta e adevărul. Acum eu nu inventez nimic, asta e adevărul”, a declarat o vecină.

„Fenomenul dependenței impune consum și mai mare și mai diversificat. Copii ajung să consume în ideea că existența le devine mai ușoară sau că pot să treacă, să învingă necazurile, lipsurile de orice ordin și material și afectiv ori lucrurile nu stau nici pe departe așa”, a declarat Maria Cristache, psihiatru.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și au fost luate probe pentru testele toxicologice.

Anchetatorii trebuie să stabilească acum ce substanțe consumase tânărul. „Etnobotanicul acționează pe sistemul nervos central. Otrava de șoareci sau anticoagulantul determină efecte la nivel general al organismului”, a declarat Marius Chipurici, toxicolog.

Nu este primul caz în care un adolescent își pierde viața din cauza consumului de substanțe interzise. Specialiștii avertizează că, de cele mai multe ori, traficanții amestecă stupefiantele cu diverse otrăvuri pentru a obține o cantitate mai mare de stupefiante.