Un angajat al Ambasadei Franței în România a fost găsit mort în munții Bucegi. Bărbatul plecase în urmă cu trei zile să facă două trasee montane. Ce s-a întâmplat ulterior a povestit reporterul Adrian Jotăreanu, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Dansator celebru, moarte fulgerătoare la 31 de ani! Alexandru Vereb nu a renunțat la visul său, chiar dacă suferea de probleme cu inima

„Bărbatul în vârstă de 58 de ani era pasionat de drumeții montane, iar sâmbătă dimineață a plecat din Gara de Nord din București cu destinația Bușteni. De aici voia să meargă în Munții Bucegi, unde dorea să parcurgă două posibile trasee pe munte, însă din acea zi nu a mai dat niciun semn de viață, așa că apropiații lui s-au panicat și au alertat autoritățile. Pe site-ul poliției române a fost postată fotografia francezului la persoane dispărute, iar salvamontiștii din județele Brașov și Prahova au început căutările încă de sâmbătă.

Abia marți, 31 octombrie, salvatorii montani din Bușteni au reușit să găsească trupul neînsuflețit al bărbatului în zona Jepii Mici. Salvamontiștii spun că francezul ar fi căzut aproximativ 80 de metri în gol, într-o prăpastie, iar această căzătură i-ar fi fost fatală. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost coborât de pe munte, iar mai apoi salvamontiștii l-au predat la serviciul de medicină legală, iar în același timp, poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate din ce cauză a murit acest angajat al ambasadei Franței la București.
Atât despre acest subiect”
, a declarat reporterul.

Dosar penal în cazul morții angajatului de la Ambasada Franța în România

Împrejurările morții angajatului de la Ambasada Franței vor fi anchetate de poliție în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă. Trupul turistului francez a fost predat medicilor legiști pentru autopsie. Ambasada Franței a comunicat faptul că bărbatul avea o bună condiție fizică, era familiarizat cu regulile specifice urcatului pe munte și a parcurs și alte trasee montane din România.

Salvatorii sunt de părere că noaptea l-a prins pe turist pe drum, în coborâre spre Bușteni, pe Valea Caraiman, timp în care a alunecat de pe poteca turistică mai bine de 80 de metri.