Un tânăr din Cluj care voia să obțină permisul de conducere a lăsat mască polițiștii în timpul examenului. Atunci când i-a fost solicitat buletinul, băiatul a scos din buzunar cu tot cu un plic în care erau stupefiante. A fost imediat testat cu aparatul drug test, iar rezultatul a fost pozitiv. În loc de permis, individul s-a ales cu dosar penal. Tânărul în vârstă de 20 de ani a mers dimineață la proba practica a permisului auto pentru camioane.

Înainte să înceapă examenul, polițistul examinator i-a cerut, așa cum zice procedura, un act de identitate.

Citește și: Mama lui Dorian Popa, prima reacție în scandalul momentului! Ce a putut spune despre fiul ei, după ce ar fi consumat stupefiante: „O să știe să își repare imaginea”

Individul a băgat repede mâna în buzunar, numai că i-a dat polițistul lui, pe lângă buletin, și un plic în care era un praf de culoare albă.

„În momentul în care și-a scos buletinul și permisul și mi le-a înmânat, el nu a mai observat dacă între astea două documente mai există mai există ceva. El mi le-a înmânat. Eu în momentul acela am observat. El nici măcar nu și-a dat seama că între permis și buletine are un pliculeț, era între acte. Eu le-am luat și le-am păstrat până la finalul examenului”, a declarat polițistul.
Agentul de poliție a oprit proba și a cerut sprijin de la colegii săi.

Tânărul a mărturisit că nu știe cum au ajuns stupefiantele în portofelul său 

Tânărul a fost testat cu aparatul drug test, iar rezultatul a fost pozitiv. „Pe parcursul probei practice i-am anunțat pe colegii de la biroul rutier. Ei au venit, ne au oprit în trafic și i-au efectuat o testare cu aparatul și alcool test și cu aparatul drug test, moment în care a ieșit a ieșit că candidatul consumase

ceva substanțe interzise”, a mai spus agentul de poliție.

Luat la întrebări de polițiști, băiatul a spus că nu știe cum au ajuns substanțele interzise în portofelul său. Agentul care a descoperit plicul are o experiență de nouă ani. De multe ori a dat peste candidați foarte emoționați, care au recunoscut că au consumat pastile ca să îi liniștească.

Specialiștii spun însă că stupefiantele, dar și medicamentele prescrise cu rețetă specială sunt extrem de periculoase la volan.

„O persoană care consumă poate să aibă reacții mult mai încetinite, la schimbarea în viteză, la o trecere de pietoni, în intersecție și reflexiile de asemenea sunt încetinite și pot să ducă la accidente grave”, a declarat Sebastian Marcu, comisar Agenția Națională Antidrog. Tânărul a picat automat examenul auto și, în plus, s-a ales și cu dosar penal.