Moartea unei adolescente de 16 ani din Ploiești este învăluită în mister. Tânăra și-a pierdut viața chiar la petrecerea pe care o organizase de ziua ei. Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este că o combinație de alcool și substanțe psihoactive ar fi provocat decesul. Adolescenta era elevă în clasa a zecea și urma să împlinească 16 ani peste câteva zile. A organizat petrecerea de ziua ei în avans și a invitat mai mulți prieteni în apartamentul familiei, unde au băut și au petrecut împreună până târziu în noapte, spun vecinii.

Citește și: Au apărut imagini cu intervenția polițiștilor în noaptea în care Eduard Giosu a murit! Ce s-a observat pe camerele de supraveghere

La un moment dat, tânăra le-ar fi spus invitaților că vrea să se odihnească și a plecat în camera ei. Când au văzut că nu se mai întoarce, prietenii adolescentei au mers să vadă dacă totul este în regulă.

Au găsit-o inconștientă. 

„O fată cuminte, o fată care își vedea de treaba ei la școală. Avea o cultură generală foarte bogată, un copil foarte deștept. Vestea am primit o ca un șoc, ca un trăsnet. Toți colegii au rămas înmărmuriți”, a declarat Pană Magdalena, director adjunct liceu.  

Mama fetei, care nu era prezentă în apartament, a venit într-un suflet acasă și a sunat la 112, era însă prea târziu.

„Am găsit pacient în stop cardio-respirator, începând manevrele de resuscitare și cerând totodată sprijin un echipaj medical avansat. Am continuat manevrele de resuscitare timp de 60 de minute, dar acestea din păcate au avut un rezultat negativ”, a declarat Cătălina Mihăilă, asistent SAJ Prahova.

Ce au descoperit oamenii legii în cazul tinerei de 16 ani, moartă chiar la petrecerea de ziua ei 

Oamenii legii au găsit în apartament mai multe sticle de băutură. Surse din anchetă spun că tinerii ar fi consumat și substanțe interzise și tocmai de aceea se ia în calcul varianta ca adolescenta să fi murit din cauza combinației de alcool cu stupefiante. Un alt factor care se ia în calcul este faptul că fata avea peste 130 de kilograme.

„A fost întotdeauna un copil foarte bun, un copil cuminte, sociabil”,

a declarat Preda Cosmin, profesor.

La examinarea vizuală a cadavrului nu au fost observate urme vizibile de violență. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost ridicat și transportat la serviciul de medicină legală Prahova în vederea efectuării necropsiei. Ca să facă lumină în acest caz, oamenii legii au trimis probe la București pentru un examen toxicologic. Momentan se fac cercetări pentru ucidere din culpă.