Vacanța de Paște s-a încheiat oficial iar turiștii care au plecat spre casă și-au pus din nou nervii la grea încercare. Pe DN1 au fost cozi kilometrice de mașini pe ambele sensuri de mers, iar oamenii au așteptat cu orele în autoturisme ca să traverseze Valea Prahovei.

Dacă ar fi să privim imaginile filmate cu drona în zona localității Breaza am putea spune că luni a început vacanța de Paște.

În realitate însă, majoritatea șoferilor care așteptau în coloană se îndreptau spre case după zilele libere de sărbători. Aglomerația i-a luat prin surprindere, așa că oamenii n-au avut încotro decât să se resemneze și să stea răbdători în coloană.

Reporter Kanal D: „Când ați plecat în vacanță cât ați stat în trafic?”
Șofer: „La fel de mult, 4-5 ore și numai până aici, la Câmpina.

La Brașov(n.red. trebuie să ajungă).”

Reporter Kanal D: „Ați pus cumva pe vreo aplicație să vedeți cât o să faceți?”
Șofer: „Am pus. Zice vreo trei ore dar cred că va fi mai mult. Când se va inventa teleportarea o să avem vreo speranță, dar până atunci nu.”

Și o altă familie, din Brașov, a încheiat vacanța petrecută la rudele din Prahova și sperau că vor ajunge acasă într-un timp scurt.

Mare le-a fost mirarea când au văzut șirul interminabil de mașini format la Breaza.

Reporter Kanal D: „Cât ați făcut la dus?”
Șofer: „Cred că trei ore, cam așa.”
Reporter Kanal D: „Și acum pe telefon vă arată cât faceți până la Brașov?”
Șofer: „Destul de mult, sperăm că doar 2 ore și jumătate.

E obositor, vă dați seama, să stai atâtea ore și la dus și la întors. Nu mă așteptam să fie așa de rău, dar aia e, ce să facem, stăm în trafic.”

Pentru unii românii vacanța abia acum începe, dar nici ei nu au scăpat de tradiționala aglomerație de pe DN1.

„Plecăm în vacanță, în Bușteni. Ne așteptam să fie mai lejer”, „Continuăm vacanța, am fost la Brăila, mergem la Brașov.

Mai facem o oră și 40 de minute pe 60 de kilometri, ceea ce e foarte grav. Nu mă așteptam, mai ales la dus. Mă așteptam să vină, spre București să fie mai aglomerat”, mai spun șoferii. 

Și de la Predeal spre Capitală s-a circulat bară la bară. Cel mai aglomerat punct a fost intersecția dintre DN1 și DN73A, spre Râșnov. Aici polițiștii de la rutieră au ieșit în trafic și au dirijat circulația pe tot parcursul zilei.