Vor fi reguli noi pentru folosirea trotinetelor electrice. Conducătorii acestora vor trebui să aibă cel puțin șaisprezece ani și să completeze un chestionar cu întrebări despre regulile din trafic. Parlamentarii din Comisia Juridică au adoptat deja aceste prevederi.

Trotinetele electrice au intrat în vizorul parlamentarilor 

„Dacă până acum trotinetele electrice puteau fi conduse pe drumurile publice de copii de peste paisprezece ani, în noua lege doar cei peste șaisprezece ani o vor putea face, iar viteza maximă a trotinetei electrice trebuie să fie de douăzeci

și cinci de kilometri pe oră.

Citește și: Țara din Europa care interzice trotinetele electrice pentru copiii de 14 ani. Amenzile sunt tot mai aspre

În proiectul adoptat marți de comisia juridică se mai prevede și ca persoana care închiriază o trotinetă electrică să completeze obligatoriu în aplicație un chestionar cu cinci întrebări din legislația rutieră. Casca va fi și ea obligatorie pentru conducătorii de trotinete electrice pe drumurile publice, cu excepția celor închiriate.

De asemenea, acestea trebuie să aibă sistemul de iluminare pornit pe tot parcursul drumului și nu doar noaptea, cum se întâmplă în prezent.

Și cum în acest moment doar trotinetele self service au RCA, deputații vor ca și trotinetele electrice personale să aibă polițe de asigurare. Proiectul urmează să primească și votul în plen, după care va merge la promulgare”, a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.