Șoferul unei autospeciale de pompieri și-a pus în pericol colegii după ce a traversat o cale ferată în viteză, fără să se asigure. Salvatorii interveneau la un incendiu în Câmpia Turzii și doar un miracol a făcut ca trenul să frâneze la timp și să evite impactul. Șoferul a fost suspendat, este acum cercetat disciplinar și va fi supus unei evaluări psihologice.

Impactul dintre trenul de călători și autospeciala detașamentului de pompieri Turda a fost evitată ca prin miracol, după ce conducătorul trenului a reușit să reducă viteza garniturii.

Pompierii se grăbeau să ajungă în Câmpia Turzii, pentru a lichida flăcările care au cuprins o casă, însă șoferul a traversat linia ferată fără să se asigure și a pus pe toată lumea în pericol.

„A oprit acceleratul aici, din cauză pompierilor. Era să-l lovească în plin”, relatează un bărbat care a văzut toată scena. Cel care a surprins incidentul a crezut că va fi martorul unei tragedii.

„A apucat de a oprit SMURD -ul din spate, ambulanța, în schimb pompierii eu nu știu dacă s-au uitat stânga-dreapta, deci pur și simplu au trecut. Probabil inconștient sau probabil s-o fi gândit că el va trece înainte. A fost ceva așa, în fracțiune de secundă”, a mai spus bărbatul.

Imaginile au fost încărcate pe rețelele de socializare și s-au viralizat.

Au ajuns și în atenția conducerii ISU Cluj.

„În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea răspundere a celor care se fac vinovați de această situație, prin care a fost pusă în pericol viața echipajului care a încadrat autospecială de intervenție și a pasagerilor din tren”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt ISU Cluj. 

Șoferul autospecialei de intervenție a fost suspendat temporar. Este cercetat disciplinar și urmează să fie supus unei evaluări psihologice.