A trecut aproape un an de când România era zguduită de un caz cutremurător. La doar 18 ani, Loredana o ucidea cu sânge rece pe Alina, o altă tânără alături de care locuia și lucra în Mangalia, în cadrul unui hotel. Ulterior, după tragedia pe care a provocat-o în noaptea de 5 spre 6 august 2023, criminala a pus trupul fără viață într-un geamantan, după care l-a abandonat într-un parc din Mangalia, sub o bancă.

Tânăra de 18 ani a fost trimisă în judecată în noiembrie 2023 pentru acuzațiile de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic. Miercuri, 10 aprilie 2024, magistrații au decis ca Loredana trebuie să petreacă 15 ani și 3 luni în spatele gratiilor. De asemenea, tribunalul a stabilit că familia Alinei trebuie să primească daune morale în valoare de 75 de mii de euro.

După ce a aflat sentința, mama Alinei este determinată să continue procesul, pentru că își dorește foarte tare ca ucigașa fiicei sale să stea mult mai mult timp în închisoare. 

„Nu sunt liniștită, nici nu pot să dorm. Cu pedeapsa pe care i-a dat-o nu sunt liniștită, cu 15 ani. Toată țara asta a spus ca pedeapsa să fie pe viață la câte a făcut ea, cu 5 fapte săvârșite.

Mergem mai departe(n.red. cu judecata). Eu nu pot să mă liniștesc. Așteptam fata să vină! Foarte mare durere am în suflet!(...) Nu las așa, cu 15 ani. Ea scapă, își face viața, și eu mă duc și plâng la mormânt. Nu pot să las așa, merg mai departe.(...) La primul proces(n.red. a văzut-o mama Alinei pe Loredana). Atât i-am spus: să putrezești în pușcărie! Ei îi pare rău că stă ea închisă, dar pentru Alina nu-i pare rău.
Nu cred că are regrete”
, a spus Paulina, mama Alinei, în exclusivitate la „Follow us!”

Mama Alinei a aflat de pe internet că fiica s-a nu mai este: „Nimeni nu m-a sunat”

La Kanal D2, Paulina a punctat faptul că o cunoștea de mică pe Loredana, așa că nu s-ar fi gândit niciodată că tânăra poate comite o faptă atât de îngrozitoare.

Mama Alinei își amintește că s-a speriat în momentul în care copila ei nu a mai răspuns la telefon. Ulterior, aceasta a aflat de pe internet ce s-a întâmplat cu fiica ei.

Paulina, mama Alinei: O cunoșteam de mică pe Loredana, dar nici prin cap nu-mi trecea că o să facă asta. A ținut Alina foarte mult la ea, de mici au fost la școală, nu am crezut că o să facă așa ceva.(...)

Din prima seară și-a bătut Loredana joc de ea. Era și Alina bucuroasă că face bani, să dea și ea de permis, avea nevoie la școală pentru cărți. Ea nu s-a dus pentru distracție, s-a dus să facă bani.(...) Alina era o fată respectuoasă, deșteaptă, cuminte.  Când am văzut că nu mai răspunde la telefon am intrat în panică, mă gândeam că s-a întâmplat ceva cu ea. De pe internet am aflat că a omorât-o Loredana.

Ilinca Vandici: Deci nu v-a sunat nimeni din poliție, din rândul autorităților?

Mama Alinei: Nu, nimeni nu m-a sunat. De pe internet am aflat.