Vacanța în România ar fi putut să o coste viața pe o turistă de 72 de ani din Scoția. Femeia a fost atacată de un urs lângă Barajul Vidraru, după ce a scos mâna pe geam ca să fotografieze animalul. Turista a ajuns la spital.

Femeia de 72 de ani venise din Scoția, însă a fost atacată de un urs pe Transfăgărășan. Cu câteva ore înainte de a ajunge pe mâinile medicilor, aceasta se bucura de vacanța programată în România.

Drumul prin țara noastră a dus-o și la Barajul Vidraru, acolo unde i-a ieșit în cale un urs pe care a vrut să îl imortalizeze. Această decizie ar fi putut să o coste viața. În momentul în care femeia a scos mâna pe geamul vehiculului, ursul a mușcat-o.

Echipajul SMURD sosit la fața locului a transportat victima la spital. „Prezintă plăgi la mâna dreaptă, plăgi survenite în urma mușcăturii de urs.

Este la compartimentul Primiri Urgențe. I se acordă primele îngrijiri de specialitate pentru a fi stabilizată”
, au declarat reprezentanții serviciului de urgență. 

Deși autoritățile îi avertizează de ani de zile pe turiști să nu se apropie de animalele sălbatice, oamenii par să ignore acest pericol. În urmă cu câteva luni, o femeie și un copil au fost la un pas să fie atacați de un urs după ce s-au apropiat de animal ca să îl hrănească.

„Având în vedere că urșii au unui comportament imprevizibil, să nu încerce să se apropie de aceștia sau să încerce să-i alunge singuri. Sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a-i fotografia”, precizează specialiștii.

Cei care sunt prinși că hrănesc animalele sălbatice riscă amenzi de până la o mie de lei. Marea problemă este că jandarmii pot sancționa turiștii indisciplinați doar dacă îi prind în fapt.