O înmormântare din județul Mureș a luat o întorsătură la care nimeni nu s-ar fi așteptat după ce în peisaj a apărut un animal sălbatic. Totul s-a petrecut în localitatea Bordoșiu, la o înmormântare la care luau parte 70 de persoane.

La un moment dat, cortegiul funerar a trecut pe la marginea pădurii de pe raza localității în drumul spre cimitir, care este la rândul său înconjurat de codrii.

Oamenii nu s-au gândit nici măcar pentru o secundă că ar fi putut în orice clipă să ajungă în aceeași stare ca decedatul.

„Caii au simțit. Am auzit ho, ho, ho. Zic că ăsta e ursul și chiar ursul a fost”, „Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puțini, intra în noi”, „Mi-e frică să merg la cimitir”,

au declarat persoanele prezente la înmormântare, conform observatornews.ro.

Din senin, un urs a început să se îndrepte din ce în ce mai amenințător către oamenii care îl plângeau pe răposat. În secundele următoare, oamenii care făceau parte din cortegiul funerar și-au dat seama ce se petrece și au încercat să facă cât mai multă gălăgie, pentru a speria animalul sălbatic. Totuși, acesta nu s-a temut, ba din contră, s-a apropiat și mai mult de oamenii care au rupt-o la fugă.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Brusc, ursul s-a răzgândit și nu a mai vrut să se îndrepte către cortegiu, ci a făcut cale întoarsă în pădure, de unde a venit.

După ce animalul a plecat în treaba lui, înmormântarea a continuat iar decedatul a fost dus în final la locul de veci. Acum, chiar dacă pericolul a trecut, oamenii din localitate sunt speriați de moarte de întâlnirea cu ursul și cred că o alta ar putea avea loc oricând.

Prin urmare, pentru că cimitirul este înconjurat de codrii, localnicii nu mai vor să treacă pe acolo nici măcar pentru a vizita mormintele celor dragi.