Agenția Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a venit cu o decizie oficială în cazul de dopaj al Simonei Halep. Tribunalul a decis ca sportiva să fie suspendată timp de patru ani din tenis, decizie pe care românca o va contesta la TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. După ce a fost făcut anunțul care face înconjurul în lumea sportului, reacțiile nu au încetat să apară. Printre cele mai așteptate reacții se numără cea a lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

Citește și: Simona Halep, suspendată pentru patru ani din tenis! Anunțul oficial făcut de ITIA

Simona Halep a postat pe pagina ei de Instagram prima reacție în urma suspendării. Mouratoglou a lăsat un mesaj în secțiunea de comentarii, în care și-a arătat nemulțumirea față de această decizie și speră ca TSA va lua decizia corectă după contestație, deoarece este „singurul tribunal care nu este controlat de ITIA”.

„Știu integritatea Simonei și nu am nicio îndoială că ea nu a luat niciodată vreo substanță interzisă. Am stat cu ea în toate cele două zile de audiere și NU pot să cred că tribunalul a ajuns la această decizie pe baza probelor și argumentelor pe care le-am auzit. Procesul și ITIA au fost total nedrepte față de Simona și este total inacceptabil”, „ Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil.

Sper că WTA, ATP și PTPA vor face tot ce le stă în putință pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate”, sunt mesajele transmise de Patrick Mouratoglou în mediul online.

Simona Halep, sprijinită și de fostul ei antrenor, DarrenCahill: „

Printre cei care și-au arătat susținerea pentru Simona Halep se numără și Darren Cahill, fostul antrenor al sportivei.

El i-a transmis că are sprijinul său și este de părere că acest caz ar trebui să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția. 

„Cei care mă cunosc, știu ce gândesc despre toată această situație. Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit. Rămâi puternică, Simo. Oricum, acest caz ar fi urmat să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția”, este mesajul de fostul antrenor al româncei. 

Simona Halep, prima reacție după ce a fost suspendată patru ani din tenis: „Toate acestea o să iasă la iveală într-o bună zi” 

Printr-o postare pe Instagram, Simona Halep și-a susținut încă o dată nevinovăția și a mărturisit că nu a luat niciodată dopaj. Românca speră ca adevărul va ieși la iveală cât mai curând. Ea a subliniat faptul că se lupta „până la capăt” pentru a își demonstra nevinovăția în acest caz care i-ar putea încheia cariera. 

Citește și: Simona Halep, un an fără tenis. Campioana încă așteaptă răspunsul în cazul de dopaj în care este implicată

„Aș putea spune că sunt șocată și este o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea o să iasă la iveală într-o bună zi și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu ce este mai bine ce s-a întâmplat și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și sunt curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamăgită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-au găsit absolut niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxadustat și aceasta a fost totul.

Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu de vedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi și o să mă lupt până la capăt ca să dovedesc aceste lucruri”,  a spus Simona Halep.