Prognoza meteo de 1 Mai 2023: Cum va fi vremea la munte și la mare? În fiecare an, românii așteaptă cu nerăbdare minivacanța de 1 Mai pentru a se relaxa și pentru a se bucura de câteva zile libere. Vremea reprezintă unul dintre cei mai importanți factori în planificarea activităților de acest gen, în special dacă intenționați să mergeți la munte sau la mare. Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 10 aprilie – 8 mai.

Citește și: Mesaje de 1 Mai 2023: Cele mai frumoase urări de Ziua Muncii

În perioada 24.04.2023 – 01.05.2023, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cu toate acestea, meteorologii avertizează cu privire la ploi.

Prognoza meteo de 1 Mai 2023: Cum va fi vremea la mare și la munte de 1 Mai 2023?

Prognoza meteo de 1 Mai 2023 arată că în săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 1 – 8 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo de 1 Mai 2023: Ce trebuie să ia în vedere românii care vor merge pe litoral

Românii care își doresc să meargă pe litoral de 1 mai trebuie să țină cont de faptul că va fi mai frig față de anii trecuți și sunt șanse mari să fie ploi.

„Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nordvestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice”, avertizează meteorologii.

Citește și: Mini-vacanța de 1 Mai 2023: Câte zile libere vor avea românii? Când pică Ziua Muncii în acest an

Este important să verificați prognoza meteo înainte de a pleca în vacanță, astfel încât să puteți lua decizii informate și să vă planificați activitățile în funcție de condițiile meteorologice.

Prognoza meteo 1 mai 2023: Câte grade vor fi în pricipalele orașe din România?

Potrivit AccuWeather, Ziua Muncii vine cu vreme frumoasă în principalele orașe ale țării:

Brașov: 16 grade Celsius

Constanța: 16 grade Celsius

București: 22 de grade Celsius

Iași: 17 grade Celsius

Timișoara: 22 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 19 grade Celsius

Craiova: 23 grade Celsius

Alba Iulia: 19 grade Celsius

Surse: a1.ro, News