Coaliția a făcut front comun pentru alegeri. Liderii celor două mari partide au ajuns la o decizie comună privind candidatul care va intra în lupta pentru Primăria Capitalei. Acesta este medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, deși numele lui a fost de la început în discuții. Analiștii politici spun că nu este cea mai potrivită alegere pentru a îl înfrânge pe Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Surpriză în noul sondaj INSCOP! Cine ar câștiga dacă alegerile ar avea loc duminica aceasta?

Coaliția de guvernare a luat decizia finală, iar candidatul comun care va intra în lupta pentru Primăria Capitalei este Cătălin Cîrstoiu. Acesta este managerul Spitalului Universitar și decan al Facultății de Medicină din București. În același timp, este finul fostului președinte Traian Băsescu și fiul fostului deputat de Argeș, Ion Cîrstoiu. Liderii coaliției își doresc să pună la punct și un program politic și administrativ, dar și să creeze o echipă în spatele acesteia.

„Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate și sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar”, a declarat președintele liberaților. Dacă președintele liberalilor este ferm convins că nu mai trebuie demonstrată notorietate a candidatului ales în partid.

Analiștii politici, sceptici de alegerea coaliției PSD-PNL

Analiștii politici susțin că alegerea candidatului comun le-ar putea aduce problemele membrilor din coaliție.

Sondajele au arătat că majoritatea voturilor se îndreaptă către Cristian Piedone, surpriza acestor alegeri.

„Există, sigur, candidatura neașteptată a domnului Piedone, care încurcă niște lucruri din perspectiva deciziei de vot a bucureștenilor. Cu toată dorința mea prietenească și politică de a o avea pe doamna Firea candidat unic la Capitală. Cifrele lucrează împotriva domniei sale și a domnului Burduja în același sens”,

a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

PSL și PNL vor participa împreună și la alegerile din sectoare. Până acum au stabilit ca Robert Negoiță, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu să fie susținuți de ambele partide.