Cât costă o vacanță în Thassos în 2023? Thassos este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia. Situată în nordul Mării Egee, aceasta a devenit una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță, atât de către români, cât și de către turiști din întreaga lume.

De cele mai multe ori, oamenii preferă să rezerve un concediu în Thassos atât datorită plajelor, cât și pentru prețurile destul de prietenoase cu buzunarul românilor.

Iată însă că anul acesta tarifele urmează să sufere modificări!

Cât costă o vacanță în Thassos în 2023? Tarifele sunt mai mari cu până la 10% în comparație cu anul trecut

Insula Thassos este una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Anul trecut, ostrovul elen a fost vizitat de peste 350.000 de turiști, dintre care peste 65% au fost români, informează Paris Paraschoudis, președintele Asociaţiei Hotelierilor din Thassos.

De cele mai multe ori, oamenii aleg să petreacă în jur de 6-7 zile la malul Mării Egee, având în vedere că prețurile sunt destul de prietenoase cu buzunarul în comparație cu anul trecut. Iată însă că inflația a ajuns și în destinația turistică și a adus cu ea majorarea tarifelor.

Citește și: Vacanța de Paște 2023: Calendarul vacanțelor școlare din acest an

Sezonul vacanțelor din acest an este deschis începând cu concediul de Paște. În această perioadă sunt așteptați mii de turiști, care o să petreacă sărbătoarea pe plajele însorite. Iată însă că, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022, tarifele sunt mai mari. Acestea au suferit o creștere între 7 și 10 procente.

Reprezentantul hotelierilor spune că majorarea este cauzată de costurile operaționale pe care patronii eleni trebuie să le acopere, care au crescut la rândul lor chiar și cu 30%.

De departe, cea mai mare scumpire se înregistrează în sectorul energetic, pe locul doi situându-se produsele alimentare și de consum.

„Costurile de operare au crescut la noi cu peste 30%. Energia și produsele s-au scumpit cel mai mult, dar și costurile cu personalul, însă doar o parte din aceste scumpiri se vor resimți în prețul cazărilor”, a declarat Paraschoudis, pentru News.ro.

Citește și: Salariul minim să reprezinte 50% din salariul mediu! Propunerea oficialilor români

Chiar dacă prețurile de anul acesta sunt mai mari în comparație cu cele din 2022, oamenii se înghesuie în continuare pe insulă. Până în acest moment, 70% dintre unitățile de cazare au fost ocupate.

Câți bani trebuie să scoată din buzunar românii care vor să își cumpere o locuință în Thassos

Chiar dacă scumpirile fac viața românilor mai dificilă, există și persoane care caută să își cumpere o casă de vacanță în Thassos. Aceștia trebuie să știe că prețurile locuințelor sunt destul de piperate. Prețul unei case pe insula elenă începe de la 100.000 de euro și poate ajunge chiar și la câteva milioane de euro.

Reprezentantul hotelierilor de pe insulă spune însă că, chiar dacă prețurile nu sunt deloc mici, chiar în acest moment mai mulți români sunt foarte interesați să achiziționeze o proprietate în însoritul Thassos.