Indi Gregory, fetița britanică în vârstă de opt luni aflată în stare critică, a fost deconectată de la aparate în acest weekend. Trupul bebelușei nu a făcut față și s-a stins din viață luni, 13 noiembrie 2023. Cazul a ajuns viral, iar părinții fetei au făcut tot posibilul să nu se ajungă aici. Indi suferă de o patologie mitocondrială foarte gravă, decretată ca fiind în fază terminală de către medicii de la Queen's Medical Centre din Nottingham și de către judecătorii britanici.

Citește și: Și-a ucis copilul înainte să îi serbeze ziua! Noi detalii cutremurătoare în cazul mamei din Botoșani: „Au rămas baloanele sigilate”

Luna trecută, Înalta Curte din Anglia a decis că este în "interesul superior" al fetiței să fie deconectată de la aparate. Părinții au făcut tot posibilul să o transfere pe fiica lor pe cale aeriană la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului, însă medicii nu au fost de acord că asta ar putea să fie vreun ajutor.

Fetița a murit luni, la ora locală 01:45 (3:45 ora României), iar anunțul a fost făcut chiar de tatăl ei, Dean Gregory.

„NHS (n.r. sistemul medical din Marea Britanie) și instanțele de judecată nu numai că i-au luat șansa de a trăi o viață mai lungă, dar i-au luat și demnitatea lui Indi de a muri în casa familiei de care aparținea.

Au reușit să ia trupul și demnitatea lui Indi, dar nu-i pot lua niciodată sufletul. Au încercat să scape de Indi fără ca nimeni să știe, dar ne-am asigurat că va fi amintită pentru totdeauna. Știam că este specială din ziua în care s-a născut”, a spus tatăl bebelușului, într-un comunicat emis de organizația Christian Concern, potrivit The Guardian.

Indi primise cetățenie italiană. Părinții au sperat la o minune până în ultima clipă 

Indi a primit săptămâna trecută cetățenie italiană din partea Guvernului italian, după o lungă bătălie juridică și politică între Marea Britanie și Italia. Cea mai mare dorință a părinților ei era să reușească să o mute pe aceasta la un spital de copii din Vatican, însă soarta ei a fost deja decisă de instanțele din Londra.

„Am făcut tot ce am putut, tot ce a fost posibil. Din păcate, nu a fost suficient”, este mesajul postat de premierul italian Giorgia Meloni, pe platforma de socializare X, fostul Twitter.

Papa Francisc a vorbit sâmbătă, 11 noiembrie, despre cazul bebelușului de opt luni, afirmând într-o declarație că se roagă pentru Indi, pentru familia ei și pentru toți copiii care suferă din cauza războiului și a bolilor.

În urma deciziei instanței, Indi a fost mutat de la un spital din Nottingham, în centrul Angliei, la un centru de îngrijire paliativă, unde a fost deconectată de la aparate. Medicii bebelușului de opt luni au spus că suferea de dureri mari și că nu mai avea rost să continue tratamentul.