În timp ce străinii se înghesuie să iasă din infernul din Gaza, viața palestinienilor este un iad. Sunt tot mai multe familii decimate de bombardamentele israeliene iar imaginile durerii sunt cumplite. Un doctor care se afla la serviciu a aflat că a rămas fără copii, soră, frați și fără mamă, iar un paramedic ce ține în brațe un bebeluș mort își strigă și el durerea.

„Uitați-vă la acest copil frumos! Nu doarme! A murit! Era una dintre ținte? El era unul dintre motivele războiului pornit împotriva oamenilor din Gaza?”,

spune cu durere în glas medicul.

Poveștile paramedicilor care și-au pierdut familiile fac înconjurul lumii 

În altă parte durerea se răsfrânge asupra unui alt paramedic. De data asta el și-a pierdut propriul copil. Colegii îl iau și îl duc în ambulanță. Este viața de zi cu zi a palestinienilor captivi în confruntările dintre Israel și Hamas. Potrivit unei organizații neguvernamentale, la fiecare zece minute un copil moare în Gaza.

Este cumplită durerea unui părinte care își pierde copilul, iar astfel de imagini sunt surprinse extrem de des în enclava palestiniană.

Israelul aruncă mii de tone de bombe asupra Fâșiei, în încercarea de a distruge Hamas. Un medic se afla în timpul serviciului când a aflat că familia i-a fost decimată de un atac al aviației. Obișnuit cu imaginile crunte ale războiului, doctorul trage și el un semnal de alarmă.

În afară de cei doi copii, doctorul și-a mai pierdut sora și cei doi copii ai ei, doi frați și mama și ca el sunt sute de oameni, care au rămas fără nimic după o lună de război.

Ba mai mult, ca să facă rost de apă de băut, stau cu orele la cozi. Israelul a spus clar că nu va exista nicio încetare a focului până în momentul în care ostaticii nu vor fi eliberați, dar nici Hamasul nu cedează, deși Tel Avivul a anunțat că orașul Gaza este încercuit și va

începe asaltul prin catacombe. Militanții chiar au publicat imagini are arată cum distrug tehnica militară a evreilor.

Există risc de genocid în Gaza, anunțau cei de la ONU, iar Organizația Mondială a Sănătății cere oprirea războiului. Din cauza lipsei ajutoarelor umanitare, mai mult de jumătate dintre spitalele din Gaza sunt scoase din uz. Ele nu mai pot fi operaționale pentru că nu mai au provizii medicale.

De multe ori medicii au fost nevoiți să efectueze operații pe viu din cauza lipsei anestezicului.