Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși de către Vlad Pascu în stațiunea 2 Mai, a venit din nou cu portretul fiului său la proces. Tatăl lui Sebastian a venit în fața Judecătoriei Mangalia îndurerat, cu lacrimi în ochi și cu dorința ca justiția să îi facă dreptate copilului său, care a plecat prea devreme din această lume.

Până în ultima clipă, bărbatul a sperat că Vlad Pascu va fi judecat pentru infracțiunea de omor calificat, așa cum au solicitat familiile victimelor, și nu pentru ucidere din culpă.

Acest lucru nu se va întâmpla însă, pentru că s-a decis că schimbarea încadrării nu este necesară.

„Suntem terminaţi. Nu ştiu ce să vă spun. Sper măcar să se schimbe astăzi încadrarea şi să treacă de la ucidere din culpă la omor calificat şi să-şi plătească pedeapsa.

Vreau să judece corect şi să scăpăm odată. Am înţeles că dacă se schimbă încadrarea, o să se mute la Constanţa.

Eu sper să se schimbe încadrarea şi să judece cineva care poate să judece acest caz. Am venit cu poza cu care am venit şi la ultimul proces. Vreau să fie mereu lângă noi şi sper să ne dea putere să ne ţină în picioare”
, a declarat tatăl lui Sebi  cu ochii în lacrimi, înainte de a intra în sala de judecată.

Citește și: Părinții lui Sebastian și ai Robertei, tinerii uciși de Vlad Pascu, umiliți de judecătoare: „Vine și molfăie gumă de mestecat. Era detașată”

Chiar dacă a luat două vieți în timp ce gonea cu mașina pe străzile localității 2 Mai, sub influența unui cocktail de substanțe interzise, Vlad Pascu nu va fi condamnat pentru omor calificat, infracțiune care ar fi putut să îl trimită în spatele gratiilor chiar și pentru 25 de ani! Prin urmare, Pascu urmează să primească o pedeapsă mai mică, conformă cu încadrarea de ucidere din culpă.