Au intrat în sala de judecată cu durere în suflet, dar și cu speranța că vor avea parte de dreptate. Însă părinții studenților uciși de un șofer drogat, vara trecută, au plecat revoltați și cu sentimentul că au fost umiliți. Sebastian, tânărul lovit mortal în stațiunea 2 Mai, a fost căutat de judecătoare în sală. Mai mult, Vlad Pascu, principalul suspect, se afla la 80 de kilometri distanță și cerea eliberarea.

Primul termen din dosar s-a transformat în prima amânare.  

„Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător. Când a spus dacă băietul meu e în sala... Ea voia buletinul", a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian.

Citește și: Mama Robertei, tânăra ucisă în tragedia provocată de Vlad Pascu la 2 Mai, a răbufnit după ce a aflat că procesul s-a amânat: „Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul”

Părinții lui Sebastian și ai Robertei, tinerii uciși de un șofer drogat, au trecut prin momente greu de descris în sala de judecată, acolo unde au mers să-și caute dreptatea.

„Vine și molfăie gumă de mestecat, da, asta e, la 12 jumătate. Era detașată. Dar, eu nu sunt detașat, eu m-am trezit la 3 jumătate ca să fiu aici", a declarat Răzvan Dragomir, tatăl Robertei.

La Mangalia ar fi trebuit să se judece primul termen în dosarul accidentului din stațiunea 2 Mai. Însă principalul suspect, Vlad Pascu, avea termen la Constanța unde cerea să fie eliberat pentru a-și continua studiile.

„Judecătoria Mangalia nu știe ce face judecătoria Constanța. Ba eu cred ca se știa de ieri, eu cred ca se știa de ieri, și ne pune pe noi niște prosti sa venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu",

a declarat Răzvan Dragomir, tatăl Robertei.

Ce acuzații a avut judecătoarea în trecut? 

Aceeași judecătoare a primit un avertisment, în 2023, de la Inspecția Judiciară. A fost acuzată că nu a soluționat unele dosare la timp, așa cum cere legea.

„E strigător la cer și îmi vine doamna judecătoare, nici nu am reținut numele și mestecă guma de mestecat.

Da, asta e, la 12 jum, ne vedem mai târziu!", a declarat Răzvan Dragomir, tatăl Robertei.

Judecătorul din Constanța a respins cerea de eliberare. Însă Vlad Pascu n-a mai fost trimis și la Mangalia. A fost așezat în fața unei camere video pentru a fi audiat prin videocenferință. A spus doar că acceptă amânarea termenului și a refuzat un avocat din oficiu. De ce o amânare?

„Pe timpul ședinței de judecată Vlad Pascu a rămas fără avocații care îl reprezentau, după ce unul a renunțat definitiv la dosar și oferă doar consultanță în penitenciar, iar celălalt a anunțat ca participa la un protest organizat de avocații Baroului din București", a transmis reporterul Raluca Sevastru. 

„Vă amintiți de acea înregistrare? Am în cap fiecare cuvințel, eu am fost primul care a ascultat-o", a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian.

„Chiar aș fi vrut să îl văd pe Pascu și pe părinții lui, să simtă și ei durerea pe care o simțim și noi, dar nu cred”, a mai spus Valentin Olariu.

Avocatul părților vătămate cere schimbarea încadrării juridice. Acum, Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă și vătămare coprorală din culpă, pe lângă acuzațiile legate de droguri și fuga de la locul accidentului. Dosarul s-ar putea schimba într-unul de omor calificat. Precedente există deja în justiția din România.

Rudele studenților uciși de tânărul drogat au mers astăzi și la locul tragediei unde au aprins lumânări și s-au rugat.