Joi, 22 februarie, are lor primul termen din procesul lui Vlad Pascu, șoferul care, sub influența mai multor stupefiante, a cauzat tragedia de la 2 Mai, de anul trecut. Încă de la primă oră, mai exact de la 4 dimineața, părinții celor doi studenți uciși în noaptea de 18 spre 19 august au plecat de la București, pentru a ajunge în timp util la Constanța, acolo unde este judecat cazul.

Inițial, procesul trebuia să înceapă la ora 09:00 însă a fost amânat pentru ora 12:30. Decizia a stârnit reacții acide în rândul familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai.

„E bătaie de joc, ne trezim cu noaptea-n cap să ajungem la Mangalia și cel care ne-a omorât copiii nu poate să fie prezent la proces!”, au mai spus părinții tinerilor uciși la 2 Mai, notează libertatea.ro

Citește și: VIDEO Mama lui Vlad Pascu a primit două lumânări pe care să le aprindă la mormintele victimelor, după eliberare: „Fiind în postul Crăciunului, apreciez foarte mult”

În dimineața zilei de joi, părinții victimelor spuneau că își doresc ca încadrarea faptelor să fie schimbată la omor din ucidere din culpă, așa cum este în prezent.

Un alt aspect care le nemulțumește extrem de tare pe rudele tinerilor uciși la 2 Mai este faptul că Vlad Pascu nu se va afla în sala

de judecată, ci va fi audiat prin videoconferință.

„Este o bătaie de joc. Puteau să ne anunțe din timp că se mută, știau de la început că este la ora 09:00. De ce nu au făcut videoconferința la ora 09:00?! Suntem anunțați de două săptămâni, cred că și el a fost anunțat. Domnul avocat vrea să schimbe încadrarea, bineînțeles și noi. Din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ți-ai asumat(...)

Indiferent de pedeapsă, nu ne va alina durerea, dar să nu scape nepedepsit. Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul ”, a declarat mama Robertei, la antena3.ro.