Un pilot român a fost rănit în urma accidentului grav produs pe aeroportul din Dakar. Aeronava la cârma căreia se afla a ratat decolarea și a luat foc. În total sunt unsprezece persoane rănite iar acesta este al treilea incident aviatic produs în ultimele patruzeci și opt de ore în care sunt implicate aeronave Boeing. Cei 78 de pasageri aflați la bord au coborât pe toboganele gonflabile iar 11 dintre ei au fost răniți.

În imagini se observă că fuzelajul este cuprins de flăcări în timp ce oamenii caută să se salveze.

Citește și: VIDEO Aterizare forțată pe o autostradă din Letonia! Printr-o minune, nicio mașină nu a fost lovită de aeronavă

Printre cei care au avut nevoie de ajutor se numără și un copilot român, angajat al companiei românești care deține aeronava. În timpul decolării din Senegal către Mali aparatul a ieșit de pe pistă iar o aripă și motorul au luat foc.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată. Avionul implicat în acest incident în Senegal este un model 73700 și a făcut parte din flota Tarom până la sfârșitul anului 2022. Ultimul zbor pentru Tarom a fost în august 2022, pe ruta Paris- București.