Sute de români au rămas blocați pe aeroportul din Dubai, lovit de inundațiile ca din apocalipsă. În fața tabelelor care nu afișau decât zboruri amânate sau anulate, s-au desfășurat scene incredibile: cozi uriașe la mâncare și apă, familii întregi nevoite să doarmă pe jos, în așteptarea unor vești. Pentru cei disperați că nu li se oferă răspunsuri, ministrul român de Externe a explicat că nici reprezentanții consulatului nu au putut ajunge la cei în nevoie pentru că nu au avut cum să treacă pe străzile cotropite de ape.

Citește și: VIDEO Inundații istorice în Dubai! Ce se întâmplă cu românii blocați pe aeroport?

O mare de călători disperați, între care și sute de români, au împânzit până la refuz aeroportul din Dubai, blocat de două zile din cauza inundațiilor istorice. Furtuna extremă a transformat într-un haos operațiunile pe al doilea cel mai mare aeroport al lumii.

Turiști, familii întregi, unii însoțiți de copii mici, dorm pe jos în fața tabelelor cu plecările așteptând vești. Pentru apă, mâncare, orice, oamenii sunt nevoiți să stea la cozi imense. Redeschiderea anunțată pentru curse a fost amânată cu 9 ore. Mulți încearcă să ia un bilet către Abu Dhabi căci aceste zboruri au mai multe șanse.

Mărturiile românilor blocați în apele din Dubai 

Cristina Racoviță, patron de agenție de turism, a fost nevoită să rămână blocată în hotel din cauza râurilor de pe străzi: „Am mai avut oameni care au rămas în avion. Ieri am avut un jet care a ajuns după 14 ore din Londra. Din păcate, nici noi nu puteam trimite în data de 16 și 17 dimineață nimic. Nu am putut. Am avut interdicție de la poliția locală să părăsim pentru că am fi blocat mai tare oraș.

Am avut clienți care au plecat din hoteluri, au plecat la mall și au rămas la mall blocați”.

Citește și: Furtuna și inundațiile istorice au făcut ravagii în Dubai și Qatar! Străzile au fost acoperite de ape, iar traficul aerian a fost perturbat

200 de români au stat blocați în aeroport 45 de ore fără apă, mâncare, fără vreun ajutor.

Incertitudinea planează și asupra celor care au decis să își prelungească șederea, în speranța că zborurile vor reveni la normal. Românii prinși în orașul luxului de inundațiile ca de apocalipsă au trăit irealul.

Abia azi-dimineață (n. red. joi dimineața) reprezentanții aeroportului au anunțat, potrivit agențiilor de presă, că au început să primească zboruri de intrare la Terminalul 1, utilizat de străini, dar cursele continuă să fie întârziate.

Reprezentanții aeroportului încearcă să aducă mâncare celor blocați în sălile de așteptare, dar drumurile sunt în continuare acoperite de ape și traficul greoi.

„Inițial a fost vorba de două cupluri de cetățeni români. Aseară am fost sesizați despre situația unei grup de douăzeci de copii cu doi profesori, aflați într-o situație mai delicată ca să spun așa, pentru că nu au mai găsit locuri de cazare la motel”, a declarat Luminița Odobescu, ministrul de Externe.

Membrii Ansamblului folcloric din Sibiu se aflau la un festival în Dubai. Toți au fost aduși în siguranță în Abu Dhabi și se vor întoarce teferi acasă.