Sunt cele mai grave inundații din ultimii 75 de ani din Dubai. Mașinile s-au transformat în bărci, iar ore întregi pe șoselele cu câte șapte benzi pe sens nu a mai mișcat nimic. Potopul care a transformat Emiratul în mare ridică întrebări și îngrijorări totodată. A fost cauzat de schimbări climatice sau provocat de om? Între timp, românii prinși între ape au trăit un coșmar. Pe aeroportul internațional, avioanele aproape că au plutit, iar ei așteaptă de ore bune să plece spre casă.

Citește și: VIDEO Inundațiile fac prăpăd în Dubai! În Oman, 17 persoane și-au pierdut viața

A plouat în două ore cât în doi ani la Dubai. Aeroportul Internațional s-a blocat complet în timp ce apa a inundat pistele și a provocat anularea sau redirecționarea zborurilor. Sala de așteptare din al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume s-a transformat într-un imens spațiu unde bărbați, femei, copii, familii întregi au așteptat reluarea curselor aeriene, dormind pe scaune, pe jos.

Veniți în orașul luxului, oamenii s-au trezit în plin potop.

De 24 de ore, cursele aeriene fie sunt suspendate, fie au întârzieri cu orele. Pentru cei care aterizează, găsirea unui taxi a devenit un coșmar, căci mașinile au fost mai mult scufundate decât au circulat pe străzile inundate.

Atât de multă ploaie nu a mai căzut în metropola deșertică de 75 de ani. Artista Tamy, blocată în Dubai, a trecut prin spaimă cumplită când tavanul din recepția hotelului unde se afla s-a prăbușit sub greutatea apei.

„Am auzit o super bubuitură. A început mare furtună. S-a inundat tot. Nu am mai văzut așa ceva niciodată. Curgea apa de peste tot. A fost jale. Mașini blocate usb ape ”, a declarat artista Tamy.

Mai mulți români, blocați pe Aeroportul din Dubai 

Despre două grupuri de români blocați pe Aeroportul din Dubai a aflat și Ministerul Român de Externe care a anunțat că face demersuri ca să se asigure că le sunt respectate drepturile, iar atunci când traficul se

va debloca, reprezentanții consulatului vor veni pentru a le acorda asistență.

Un grup din românii blocați în Dubai s-au întors în țară, a anunțat, joi, 18 aprilie, Ministerul de Externe. Pentru al doilea grup încă se caută soluții de cazare și transport.

De asemenea, un al treilea grup de cetățeni români care a solicitat sprijin consular Consulatului General al României la Dubai a fost sprijinit în vederea cazării până la revenirea acestora pe teritoriul României.

Pagube majore în Dubai, în urma inundațiilor 

Cea mai înaltă clădire din lume a devenit ținta fulgerelor. Centrele comerciale emblematice, Dubai Mall și Mall of the Emirates, au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou apa a ajuns până la glezne.

Și metroul a fost suspendat temporar din cauza inundațiilor. Pe paginile de socializare în dreptul clipurilor postate cel mai des comentariu este „furtună apocaliptică”.

Practic, întreg orașul s-a transformat într-o mare. Pe spectaculoasele șosele cu cate șapte benzi pe sens, inclusiv pe celebra Sheikh Zayed, a fost imposibil ca mașinile să înainteze timp de ore întregi. Blocajele s-au întins pe kilometri.

Două valuri de precipitații torențiale în zile consecutive au adus potopul care nu a ținut cont cât de scumpe sunt mașinile și le-a scufundat cu totul, obligând proprietarii să le părăsească. Potopul din cer, însoțit de vânt care la rafale a depășit 70 de kilometri la oră, a înmulțit pagubele. Ce mașini au scăpat de inundații, s-au scufundat în asfaltul distrus.

Imaginile dezastrului din Dubai fac deja înconjurul lumii. Virală a devenit și o salvare cu totul specială.
Polițiștii au scos din apă o pisică ce stătea agățată de portiera unei mașini aproape scufundate. Localnicii au primit in ultimele 48 de ore avertizări din partea autorităților să evite călătoriile inutile și sa se ferească din calea pericolelor.