Fenomenele extreme nu ocolesc nici capitala luxului, Dubai, care este cotropită de ape. Sunt inundații nemaivăzute în peninsula arabă după o ploaie torențială. Apa a pătruns inclusiv în mall-urile extravagante, iar pe străzi mașinile sunt aproape scufundate. Șaptesprezece oameni au pierit în Oman.

Citește și: Emiratele Arabe, copleșite de inundații! Ploile torențiale au paralizat străzile din Dubai

Cu apa depășind portierele, șoferii bolizilor din Dubai s-au trezit inundați de-a dreptul.

Puțini au fost cei care s-au încumetat să înfrunte potopul. Imagini rare cu malurile inundate au fost postate pe paginile de socializare, spre mirarea privitorilor și mai ales a cumpărătorilor. Ploile s-au pornit de luni noapte.

Alerte de fenomene meteo extreme în Emiratele Arabe 

Serviciul meteorologic al Emiratelor Arabe a transmis alerte de fenomene meteo extreme, cu masive căderi de apă și vijelii de 70 de kilometri pe oră.

Din cauza furtunii, cursele aeriene au fost anulate. Atât în Dubai, cât și în alte regiuni, serviciile guvernamentale și școlile private au avut activitate online, iar rezidenții au fost sfătuiți să urmeze sfaturile autorităților, pentru că vremea rea va persista. Și în următoarele 24 de ore este așteptat un nou val de torente. A căzut și grindină în peninsula arabă. Gheața depusă pe carosabil adusă haosul în trafic.

Inundații apocaliptice au avut loc și în țara arabă vecină, Oman. Fluviile de pe străzi au adus din păcate și moartea 17 oameni. Salvatorii caută supraviețuitori printre apele care urcau amenințător în zonele rezidențiale.