Norii formați deasupra Mării Negre au adus precipitații record. Într-o singură localitate situată la 16 kilometri de țărm a plouat în jumătate de oră cât pentru două săptămâni. Viijeliile s-au mutat acum în nordul țării. Furtuna de pe litoral s-a produs în anumite condiții, spun meteorologi.

Cum s-a produs furtuna extremă de pe litoral

În atmosferă se înregistrau 30 de grade, iar apa mării avea 27 de grade, însă un val de aer mult mai rece a fost purtat de curenții puternici în zona

țărmului, iar din această ciocnire s-a ajuns la precipitații însemnate, vânt puternic și descărcări electrice. E ca și cum o zi tipică de vară s-ar fi suprapus peste una de toamnă. Norii veniți dinspre mare au adus cantități uriașe de apă.

Citește și: VIDEO Doi tineri proaspăt căsătoriți s-au stins din viață, în urma unui accident rutier. Aceștia urmau să facă nunta

În localitatea Valului Traian la 16 kilometri de țărm străzile au fost acoperite de ape, după o ploaie scurtă, dar intensă. În 30 de minute au căzut precipitații de aproape 40 de litri pe metrul pătrat, deși vremea s-a dezlănțuit în mai multe zone. Unele localități de pe litoral au reprezentat epicentrul furtunii. În urmă cu o oră a intrat în vigoare un alt cod galben de ploi și instabilitate atmosferică.

Acesta vizează zece județe din nordul și centrul țării este valabil până mâine la ora 10:00, transmit meteorologii. În cursul zilei de marți instabilitatea se mută în sud estul țării.