Ministerul Agriculturii a decis să renunțe la limitarea adaosului comercial la toate produsele procesate în țara noastră. Doar că de la anul ne putem aștepta chiar și la alte scumpiri masive la mâncare.
Citește și: VIDEO Un incendiu a avut loc la o bază navală nucleară. Doi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale
Guvernul ia în calcul majorarea TVA-ului la 19% pentru alimente.
În cazul celorlalte alimente cum ar fi cașcavalul, carnea de curcan sau brânza topită, TVA-ul s ar putea majora la 19 procente”/ „Scumpirea sa e anticipabilă dacă se ridică de la 9 la 19 vedem 10% în preț.
Alimentele sunt din ce în ce mai scumpe pentru români
Adică un produs de zece lei va fi 11 lei. Adică ne așteptăm să se majoreze prețurile la pește, la fasole, la bulion, la mazăre” Creșterea cotei TVA pentru alimente ar duce implicit la scăderea nivelului de trai, spun analiștii. „Ar însemna în primul rând creșterea costului vieții semnificativă, în special pentru cei cu venituri mici, care din nefericire în România sunt foarte mulți.”
Statul are deja o listă cu produse de bază al căror preț este plafonat până la sfârșitul acestui an.Citește și: VIDEO Au trecut 9 ani de la Colectiv! 64 de tineri și-au pierdut viața, iar promisiunile au fost în van
21 de categorii de alimente au adaosul comercial plafonat la 20%, printre care ouăle, laptele, brânza, iaurtul, pâinea zahărul, untul, fructele și legumele proaspete pentru a putea ține totuși prețurile în frâu ministrul Agriculturii va discuta periodic cu procesatorii retailerii și consiliul concurenței pentru a
găsi soluții: „Dacă există vreo majorare vom spune că există acea majorare și vom explica motivația pentru care a apărut”Oricum România este în fruntea europei la capitolul Inflație, ceea ce face ca noi să fim tot mai săraci de la o lună la alta. Cele mai recente studii arată că o familie cu un copil are nevoie de cel puțin 8500 de lei lunar pentru un trai decent.