Rezultate Admitere Liceu 2023, etapa a 2-a: A doua sesiune de admitere la ciclul liceal din 2023 este aproape de a fi încheiată.

Toți elevii care au vrut să se înscrie la această etapă au putut să facă acest lucru până la data de 9 august. La a doua etapă de repartizări la liceele din România s-au putut înscrie toți elevii absolvenți ai clasei a VIII-a care au fost repartizați computerizat în prima etapă dar nu și-au depus dosarul la secretariatele liceelor în termen util, cei care au fost respinși de

către unitățile de învățământ sau cei care nu au susținut Evaluarea Națională 2023.

Rezultate Admitere Liceu 2023, etapa a 2-a: De unde pot să afle elevii la ce unitate de învățământ au fost repartizați?

Potrivit calendarului oficial, listele cu repartizările candidaților sunt afișate în zilele de 10 și 11 august 2023. Această etapă de repartizare a candidaților este efectuată de către o comisie de admitere județeană, respectiv a Capitalei.

Potrivit Edupedu.ro, în urma primei etape de repartizări din acest an, au rămas nerepartizați 1619 elevi, dintre care patru au medii foarte mari, peste 9.

Citește și: Admitere Medicină 2023: Tot ce trebuie să știi despre examenul din acest an

Elevii care nu au fost repartizați în prima etapă din 2023, au primit rezultatele la probele de aptitudini și de limbi moderne în zilele de 3 și 4 august.

După ce vor vedea cu exactitate la ce unitate de învățământ au fost repartizați, elevii au la dispoziție între 14 și 16 august 2023 pentru a-și depune dosarele de înscriere la unitățile de învățământ în cadrul cărora au fost repartizați.

Calendarul complet etapa a II-a 2023 de admitere la liceu

Între 7 și 9 august au fost primite cererile de înscriere ale candidaților care, din motivele enumerate anterior, nu au fost repartizați în prima etapă a anului curent.

Repartizarea candidaților are loc în zilele de 10 și 11 august. Repartizarea din cadrul acestei etape se realizează pe baza procedurii stabilite de comisia de admitere a fiecărui județ și sunt publicate pe site-urile inspectoratelor județene/ a Capitalei.

Citește și: Rezultate repartizare licee 2023: Cum poți afla online la ce liceu ai fost admis?

Rezultatele repartizării din cea de-a doua etapă trebuie să fie transmise centrului național de admitere la data de 11 august.

Ultima etapă din acest proces are loc între 14 și 16 august. În aceste zile, absolvenții clasei a VIII-a își vor depune dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care au fost repartizați.

Locuri libere în licee, înainte de a doua etapă de admitere 2023

Inspectoratele Școlare Județene și a Municipiului București au publicat lista cu locurile libere în cadrul unităților de învățământ care mai sunt disponibile pentru a doua etapă de repartizare la liceu.

Potrivit informațiilor oficiale, în urma primei etape de repartizare au rămas 600 de locuri libere la liceele tehnologice și teoretice din București.

Lista cu locurile care au rămas libere după prima etapă de repartizare din 2023, la liceele din țară, poate fi consultată mai jos:

Alba (AB) – isjalba.ro
Arad (AR) – isjarad.ro
Argeș (AG) – isjarges.ro
Bacău (BC) – isjbacau.ro
Bihor (BH) – isjbihor.ro
Bistrița-Năsăud (BN) – isjbn.ro
Brăila (BR) – isjbraila.ro
Botoșani (BT) – isjbotosani.ro
Brașov (BV) – isjbrasov.ro
Buzău (BZ) – isjbuzau.ro
Cluj (CJ) – isjcj.ro
Călărași (CL) – isj-cl.ro
Caraș-Severin (CS) – isjcs.ro
Constanța (CT) – isjcta.ro
Covasna (CV) – isj.educv.ro
Dâmbovița (DB) – isj-db.ro
Dolj (DJ) – isjdolj.ro
Gorj (GJ) – isjgorj.ro
Galați (GL) – isj.gl.edu.ro
Giurgiu (GR) – isjgiurgiu.ro
Hunedoara (HD) – isj.hd.edu.ro
Harghita (HR) – portal.eduhr.ro
Ilfov (IF) – isjilfov.ro
Ialomița (IL) – isjialomita.ro
Iași (IS) – isjiasi.ro
Mehedinți (MH) – mh.edu.ro
Maramureș (MM) – isjmm.ro
Mureș (MS) – edums.ro
Neamț (NT) – isjneamt.ro
Olt (OT) – isjolt.ro
Prahova (PH) – isjph.ro
Sibiu (SB) – isjsb.ro
Sălaj (SJ) – isjsalaj.ro
Satu Mare (SM) – satmar.ro
Suceava (SV) – isj.sv.edu.ro
Tulcea (TL) – isjtulcea.ro
Timiș (TM) – isj.tm.edu.ro
Teleorman (TR) – isjtr.ro
Vâlcea (VL) – isjvalcea.ro
Vrancea (VN) – isjvrancea.ro
Vaslui (VS) – isj.vs.edu.ro