S-a aflat de ce a murit Tina Turner.

Una dintre cele mai apreciate cântărețe din toate timpurile s-a stins din viață pe 24 mai, în casa sa din Elveția.

Chiar dacă artista avea o vârstă respectabilă, de 83 de ani, moartea Tinei Turner i-a luat prin surprindere atât pe fanii acesteia, cât și întreaga comunitate internațională.

S-a aflat de ce a murit Tina Turner. A fost stabilit motivul care a dus la decesul regretatei artiste

După ce purtătorul de cuvânt al Tinei Turner a anunțat, la scurt timp după ce vedeta a decedat, că nu se mai află printre noi, toată lumea a vrut să afle ce a condus la trecerea în neființă a Reginei Rock’n’Roll.

Cu puțin timp în urmă, reprezentanții legendarei cântărețe au anunțat cauza morții acesteia. Până în acest moment se știa doar că vedeta a decedat după ce s-a luptat mai mult timp cu o afecțiune.

Citește și: Tina Turner s-a stins din viață. „Regina Rock’n Roll” avea 83 de ani: „Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”

Reprezentanții Tinei Turner au revenit însă cu detalii și au precizat faptul că artista a murit după ce s-a luptat cu o boală nespecificată, strict din cauze naturale, nefiind luată orice altă variantă în calcul.

Problemele de sănătate cu care s-a luptat Tina Turner în ultimii ani

În ultimii ani, Tina Turner s-a luptat cu mai multe afecțiuni, printre care cancer intestinal, cu care a fost diagnosticată cu 8 ani în urmă, mai exact în anul 2016. Cu trei ani înainte de a fi diagnosticată cu această boală gravă, vedeta a suferit un accident vascular cerebral, în octombrie 2013.

„M-am trezit brusc și eram panicată. Un fulger mi-a lovit capul și piciorul drept – cel puțin așa am simțit – și aveam o senzație ciudată în gură, ceea ce mi-a îngreunat sarcina de a-l striga pe Erwin pentru ajutor. Am bănuit că nu era bine, dar a fost mai rău decât mi-am imaginat vreodată. Aveam un atac cerebral”, a povestit Tina Turner situația prin care a trecut, în cartea sa de memorii din anul 2018, „My Love Story”.

Citește și: Ultimul interviu al Tinei Turner înainte de a se stinge din viață. Mărturisirile artistei i-au emoționat pe cei care au iubit-o: „Am luptat atât de mult în viața mea”

Marea artistă a suferit de hipertensiune arterială pe parcursul ultimelor patru decenii, fiind diagnosticată pentru prima dată cu această afecțiune în anul 1978.

În anul 2017, legendara cântăreață a trecut printr-un transplant de rinichi, după ce rinichii acesteia au început să cedeze.

În urma situațiilor dificile cu care s-a confruntat pe parcursul vieții, Tina Turner a fost diagnosticată și cu sindromul de stres posttraumatic.