Sf. Alexandru 2023. Sfântul Alexandru este cunoscut drept mare ocrotitor al oamenilor și este prăznuit de creștinii ortodocși în fiecare an, la data de 10 august. Anul acesta, praznicul cade în ultima zi de marți a lunii august.

Chiar dacă foarte mulți români își serbează onomastica în această zi, praznicul sfântului Alexandru este trecut în calendar cu cruce neagră.

Sf. Alexandru 2023: Ce mesaje le poți transmite celor dragi de ziua onomastica?

„La mulți ani, Alexandru! Sa-ți dea Domnul sănătate, judecata înțeleapta, viată lunga pământeasca, ce dorești sa se-împlinească!”

„De toţi ai fost tu azi numit, în lăcaş Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaş şi eu, dorindu-ţi bine mereu. Numele ce-l porţi de Sfânt, poartă-l cu mândrie multă! Să-ţi dea putere şi tărie, ani sănătoşi şi bucurie! Un înger păzitor îţi doresc eu ţie! La mulţi ani, Alexandra!

„Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale, sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa îți aducă fericire si bucurie! Să ai parte de multa sănătate, sa ai sufletul curat si toate dorințele sa ti se împlinească! La mulți ani!”

Citește și: Mesaje de Sf. Maria 2023: „Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare usor”

„Cu ocazia zilei sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire! La mulți ani, Alexandru/a!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani”! Sa aveți parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriți lângă cei dragi!”

„Îți urez La mulți ani!, pentru ca porți acest nume, si fie ca Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porți, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericirea dorita si liniștea interioara.”

„Cu ocazia zilei de nume, iți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire si un ocean de fericire!”

„Îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire şi bucurie! Să ai parte de multă sănătate, să ai sufletul curat şi toate dorințele să ţi se împlinească! La mulți ani!”

„De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorințele! La mulți ani, Alex!”

Citește și: Astăzi începe postul Adormirii Maicii Domnului! Ce nu trebuie să faci în această perioadă

„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros "La mulți ani"! Să aveți parte de multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriți lângă cei dragi!”

„De ziua numelui iți doresc şi nu numai, tot ce-mi doresc mie! Să fii sănătos, bogat şi cumpătat! Femeile să curgă ca berea şi vinul! La mulți ani!”

Tradiții și obiceiuri de sfântul Alexandru

Legenda spune că sfântul  Alexandru și-a iubit aproapele mai mult decât orice, așa că i-a ajutat mereu pe semenii săi aflați la nevoie.

Prin urmare, tradiția spune că toți cei care îl prăznuiesc pe sfântul Alexandru trebuie să fie mai milostivi cu toți cei apropiați și în special cu cei care au fost mai năpăstuiți de către soartă.

Se mai spune că pe 30 august este foarte important să nu îți vorbești semenii de rău, să nu te cerți cu cineva și să nu dorești răul nimănui.